Un dels cartells de l'exposició 'Negra i Reial'
Districtes i més
Barcelona

Negra i reial, Duchamp i els escacs, i mercat d'art, moda i disseny

Un dels cartells de l'exposició 'Negra i Reial' / NEGRA I REIAL

REDESCOBRINT EL PASSAT DE LA PLAÇA REIAL I EL JAMBOREE

Amb més de cinquanta anys d’història, el Jamboree ha viscut experiències de tot tipus, que ara recupera l’exposició 'Negra i Reial', de la Fundació Setba. La mostra explica els secrets d’aquest clàssic club de jazz de la plaça Reial, que va aconseguir situar Barcelona en el circuit de gires de les grans estrelles del jazz internacional, i per on han passat figures com Chet Baker, Tete Montoliu, Stéphane Grappelli o Gloria Stewart. S’hi poden veure obres de diversos artistes, com Quico Estivill o Jordi Isern, fotografies de César Malet i cartells del local.

ELS VINCLES ENTRE DUCHAMP, ELS ESCACS I LES AVANTGUARDES

Què us semblaria assistir a una partida d’escacs entre Marcel Duchamp i Man Ray? O jugar als escacs blancs de Yoko Ono? Es tracta d’algunes de les propostes que trobem a l’exposició 'Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes', de la Fundació Joan Miró, que analitza la influència dels escacs en l’art modern. La mostra arrenca amb Marcel Duchamp i explica la història de les avantguardes fins a les primeres manifestacions de l’art conceptual, passant per alguns referents de l’art del segle XX com Paul Klee, Vassili Kandinski i Max Ernst, entre d’altres.

ART, MODA, DISSENY I MÚSICA

Arriba 'Estació: Disseny: Barcelona', un mercat que aposta pel disseny i les marques locals per potenciar l’economia sostenible. S’hi poden trobar des de productes de dissenyadors emergents fins a objectes relacionats amb la música, passant per la moda, l’interiorisme, la gastronomia i l’art.

JUDIT NEDDERMAN I GUILLEM ROMA

Després de coincidir en diversos escenaris, Judit Neddermann i Guillem Roma han decidit unir les seves cançons per celebrar la màgia que té la música per connectar fets, ànimes i persones. Avui (20 h) tenim l’ocasió d’escoltar el duet en un concert molt especial (i gratuït).

LA FIRA DE NADAL MÉS TRADICIONAL

Davant la catedral ja s’hi ha instal·lat la Fira de Santa Llúcia, que enguany commemora el 230è aniversari. Com cada any, s’hi poden trobar productes d’artesania i elements típics de les festes de Nadal.

MERCAT D'ART AL CARMEL

El Mercat d'Art del Carmel inclou 60 parades amb propostes joves, innovadores i de producció pròpia, on tindran presència àmbits com la il·lustració, la fotografia, la moda i la decoració, entre d’altres. Diversos espectacles i música en directe amenitzaran l’espai durant tot el dia.

UN SANT JORDI D'HIVERN

Un any més l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acull el Mercat de Nadal del Llibre. En aquesta edició, el festival literari comptarà amb la presència de diversos escriptors, que participaran en tertúlies i tallers i, per descomptat, firmaran i dedicaran els llibres, que es podran comprar allà mateix.