CARA A CARA
Cultura 01/03/2013

La Bien Querida entrevista David Rodríguez

David Rodríguez (Beef, La Estrella de David) i La Bien Querida comparteixen les alegries i les estretors de l''indie'. No en va en són dos dels màxims representants

2 min

L.B.Q. |Després de tants anys fent concerts, et poses nerviós?

D. R. | Els dies de concert em sento com un pollet desvalgut i necessito afecte. M'acostumo a posar molt nerviós en els acústics amb tu, o en les poques vegades que he tocat jo sol amb la guitarra. Amb els grups ho passo fatal quan les coses surten malament. O pels problemes tècnics, o perquè penso, mentre sóc a l'escenari, que estic fent el ridícul. Quan em poso nerviós, acostumo a dir ximpleries entre tema i tema, de les quals després em penedeixo. És com un tic.

¿T'agradaria que la teva filla es dediqués a la música?

Suposo que el que m'agradaria és que fos prou intel·ligent per saber el que vol. I que sigui bona persona. La resta no importa.

Et passes el dia queixant-te, quan sortim de gira estàs desitjant tornar i sempre vols marxar ràpidament a l'hotel, quan fas un disc ets el primer a tirar-te pedres, pateixes pel menjar... ¿No és hora de relaxar-te, intentar ser feliç i gaudir? És un posat això teu?

De vegades fingim que som patidors, ens fiquem tant en el paper que patim encara més. Sempre és hora de relaxar-se, intentar ser feliç i gaudir. A veure. Jo ho intento poc, és veritat.

Sembla que Catalunya acabarà independitzant-se abans que Euskadi, qui ho hauria dit! Creus que es viurà millor quan s'independentitzi?

Es viurà igual de bé.

Quins músics admires?

La majoria.

Quina és la cançó que no suportes? Jo no puc amb Alma de blues

A mi aquest tema també em fa molta tírria. Té moltíssim mèrit perquè Joe Crepúsculo intenta fer cançons que facin ràbia, i no aconseguirà mai fer-ne una que en faci tanta com aquesta... Tot i que va agradar molt, la tírria va per barris. La Unión també té temes que em fan ràbia i que alhora m'agraden molt. Em vénen al cap Ella es un volcán i Maracaibo . Són una mica boges.

Vas ser subcampió d'Espanya de marxa atlètica als 90. ¿Ens ho pots explicar?

Prefereixo no parlar-ne, d'això. És una etapa de la meva vida de la qual no vull parlar.

Tens un projecte amb Joe Crepúsculo sobre les comarques de Catalunya. ¿Teniu previst treure'l aviat? Fareu concerts?

Portem un any fent-lo i 6 parats, així que en sumen 7. Publicarem les comarques que hem fet a la primavera i ens agradaria girar per les comarques catalanes en un autobús. No m'imagino un estiu millor.

stats