LA PORTADA
LAIA BELTRAN

David Mingorance: “La moda és el llenguatge no verbal de les persones. Diu qui ets”

Dissenyador de moda

David Mingorance. / XAVIER BERTRAL Zoom

REW

<<

De petit jugava molt bé a futbol, fins al punt que va arribar a ser jugador professional. Però David Mingorance també tenia una altra afició: la moda. “Com que no sabia cosir li demanava a una modista amiga de la meva àvia que m’arreglés roba al meu gust i sempre em customitzava les botes de futbol”. Per això ningú va sorprendre’s quan va matricular-se a l’Escola d’Art de Menorca, la seva illa natal. La seva adolescència va ser pilota i pinzells, fins que als 19 anys va penjar les botes. “No m’agradava gens la dinàmica del futbol professional. Gens”.

PLAY

>

Convençut d’aquesta decisió, va marxar a Barcelona a estudiar disseny de moda a la Llotja. No havia acabat i ja treballava amb Syngman Cucala i Lurdes Bergada. I allà continuarà fins a final de mes. “Ha arribat l’hora de canviar d’aires, d’evolucionar i continuar aprenent. Potser marxaré a Berlín, que és el bressol de la modaunderground masculina”, explica. Abans, però, ha d’enllestir la nova col·lecció de Hex Clothing, un projecte vinculat a la música electrònica.

FF

>>

“La moda és el llenguatge no verbal de les persones. Diu qui ets”, afirma, admirador de l’estil de Josep Abril, Yohji Yamamoto i Thom Krom. Però sobretot del de Syngman, a qui considera el seu mestre i amb qui espera tornar a col·laborar en un futur. “Sempre he volgut fer moda masculina per la frustració d’anar de botigues i no trobar res que m’agradés”. I sobre dissenyar l’equipació d’un club de futbol ho té claríssim: “Seria molt divertit!”