REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Desafiant la gravetat

La Torre Eiffel, que aquest any ha fet el 125è aniversari, va ser durant quatre dècades la construcció més elevada del món. Els edificis alts són un símbol de poder però també atreuen turistes i sonats que busquen reptes verticals

DESAFIANT LA GRAVETAT Zoom

EMPIRE STATE BUILDING

Segurament va ser King Kong qui va inventar-se això de l’escalada urbana esquivant totes les mesures de seguretat. Va pujar a aquest edifici, emblema de Manhattan, el 1933 per amor.

TORRES PETRONAS

Els gratacels bessons de metall i vidre de Kuala Lumpur són dels que agraden a Alain Robert, l’ Spiderman francès, que els ha escalat dues vegades sota l’atenta mirada de la policia.

BURJ KHALIFA

Mentre Dubai és un paradís per a l’skydiving urbà i un capritx per a rics, bojos d’arreu del món assalten aquesta torre de 828 metres d’altura, la més gran del món, per fer salts furtius.

WILLIS TOWER

Per als que no vulguin temptar la sort, l’antiga Sears Tower de Chicago té habilitat un balcó de vidre a la planta 103 que permet experimentar la sensació de buit sota els peus.

TORRE XANGAI

Fa unes setmanes dos russos van fer skywalking clandestí en el segon edifici més alt del món, amb 632 metres d’alçada. El vídeo de la proesa ja té més de 30 milions de visites a internet.