Crítica de cinema
Cultura 26/04/2013

Combustión

** Direcció: Daniel Calparsoro. Guió: Carlos Montero, Jaime Vaca. 104 minuts. Espanya (2013).Amb Álex González, Adriana Ugarte, Alberto Ammann.

Paula Arantzazu Ruiz
1 min

L'equació cotxes i noies ha donat bons resultats en la història de la cultura popular: d'una banda trobem aquell himne elegant de Prefab Sprout; de l'altra, films com Death proof de Tarantino o la sèrie de Fast and Furious . El cotxe i el cos femení són un terreny fèrtil, com s'ha vist, per fer volar la imaginació. I en aquest escenari ara prova sort Daniel Calparsoro, convençut de renovar el cinema d'acció espanyol i d'apropar-se als gustos del públic més jove. Això diuen.

Cal reconèixer a Calparsoro la gosadia, encara que l'exercici quedi molt lluny de ser el Fast and Furious espanyol. Tampoc és que ho pretengui, però siguem sincers: una pel·lícula de cotxes sense drama a les carreres és el més semblant a barrejar la cansalada amb la velocitat. Si en aquelles pel·lícules el protagonisme recau en els cotxes tunejats i en les bogeries que fan els conductors al volant, aquí els vehicles són secundaris, una excusa per posar en escena el clàssic triangle amorós que, malauradament, no funciona tant sobre rodes com ens agradaria. Ni risc ni vertigen, només camins trillats.

stats