FUGIDES
Cultura 23/08/2013

Combinats de caiac

Cinc propostes originals per recórrer el litoral gironí a cop de rem

Cecilia Lorenzo
3 min

Descobrir la costa a bord d'un caiac pot convertir-se en una petita aventura d'estiu. Un parell d'empreses de la Costa Brava (www.kayakingcostabrava.com i www.kayakcostabrava.com) van més enllà d'organitzar sortides convencionals a cop de rem i proposen escapades originals que combinen la navegació lliure entre coves, illots i petites cales amb altres activitats.

ENOCAIAC: DE LLANÇÀ A GARBET

Vi i caiac, un combinat estiuenc per conèixer els secrets del mar i de la terra empordanesa. La sortida proposa una ruta remant des de Llançà fins a la platja de Garbet, al municipi de Colera, un tram de costa on les vinyes arriben gairebé a tocar del mar. A la platja es farà un joc de tast de vins de l'Empordà: caldrà endevinar les anyades, varietats i aromes de cada ampolla. La durada de la ruta és de 3 hores i costa 30 €.

PESCATURISME EN CAIAC AL CAP DE CREUS

Per veure de prop com treballen els pescadors del cap de Creus, res millor que apropar-se amb el caiac a una barca d'arts menors, observar de primera mà els diferents arts i les diferents tècniques per pescar i escoltar les explicacions dels pescadors sobre els millors horaris de pesca, els noms que reben els peixos, les situacions problemàtiques amb què es poden trobar al mar… A més de visitar les barques de pesca, la sortida es combina amb estones de navegació pel litoral del cap de Creus per conèixer les seves característiques geològiques, de fauna i de flora. I per acabar amb un bon gust de boca: un tastet de productes del mar. Té una durada de 4 hores i costa 35 €.

CAIAC 'SNORKEL' AL CAP RAS

Per descobrir les joies del Mediterrani cal navegar-hi però també veure'n el fons marí. Aquesta activitat permet acostar-se en caiac a les zones on es poden observar més espècies de peixos i algues. Equipats amb un senzill equip de snorkel (ulleres amb tub i aletes) i després d'haver fet un escalfament i d'escoltar les explicacions de la tècnica bàsica de paleig, la sortida comença navegant per la badia de Llançà fins a arribar a la zona de cap Ras. Un cop allà els participants desembarquen per fer una sessió de snorkel a la platja de Canyelles, tirar-se a l'aigua i contemplar la bellesa del món submarí mentre un monitor vetlla per l'organització i seguretat del grup a l'aigua. L'activitat dura 3 hores i costa 40 €.

ECOCAIAC ALS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Un centaure marí cavalcant les onades, meitat home, meitat embarcació, movent-se en llibertat en plena natura, rodejat de vegetació i d'ocells de diferents espècies. Sentir-se així és fàcil participant en una visita alternativa els Aiguamolls de l'Empordà, endinsant-s'hi amb els caiacs, fent exercici i gaudint de l'observació del paisatge i de la fauna al mateix temps. La ruta té el punt de partida a la platja de Sant Pere Pescador per enfilar el riu i dirigir-se a la Reserva Integral de l'Illa de Caramany, on, armats amb prismàtics i fitxes plastificades de les diferents espècies d'ocells que es poden veure, els participants podran fer d'ornitòlegs per un dia amb l'ajuda d'un guia expert. Per a aquesta sortida es fan servir caiacs autobuidables dobles, que són embarcacions segures i molt estables. L'activitat dura 3 hores i costa 35 €.

EL DESPERTAR DEL SOL A LA COVA D'EN GISPERT

Tan sols dos dies a l'any (generalment entre el 20 i el 22 d'agost), la llum del sol il·lumina completament l'interior de la cova d'en Gispert, la cavitat més llarga i espectacular de tota la Costa Brava. L'esdeveniment es pot veure fent una excursió en caiac des de la platja de Tamariu passant per la cala d'Aigua Xelida, la cala Llarga, la cala Ventosa, la cala Marquesa, la cova del Bisbe i finalment la cova d'en Gispert, amb més de 150 metres de profunditat que es poden recórrer amb el caiac. Se surt de matinada per veure la sortida del sol des de la cova, té una durada total de tres hores i és recomanable haver fet alguna excursió en caiac de travessia (tancat) prèviament. Costa 45 €.

stats