REBOBINEM
PER OLGA ÀBALOS

Cinema i gols

En la pròxima cerimònia d'entrega dels premis Goya, que se celebra aquest diumenge, sembla que hi conflueixen diverses referències al món de l'esport rei. Fem uns quants dríblings per explicar-vos-ho

FINAL EN FAMÍLIA

Què passa quan un casament coincideix amb una final d'un Mundial en què juga la selecció espanyola? La resposta la trobem a La gran familia española, que acumula 11 nominacions.

EL CULER PATIDOR

David Trueba sol incloure motius futbolístics als seus films. A Vivir es fácil con los ojos cerrados hi surt un culer patidor que regenta un bar. ¿Influència del seu amic Pep Guardiola?

FUTBOLÍ ANIMAT

Juan José Campanella, artífex de Futbolín, una cinta candidata a millor film d'animació, reconeix que hi ha un homenatge a Maradona amagat en un núvol. ¿Potser és la mà de Déu?

JUGADOR QUEREJETA

Gracia Querejeta, nominada a millor direcció per 15 años y un día, vol guanyar un Goya per dedicar-lo al seu pare, el desaparegut Elías Querejeta, que havia jugat amb la Reial Societat.

MESSI PER ÁLEX DE LA IGLESIA

Al director de Las brujas de Zugarramurdi últimament el veiem anunciant cotxes de gamma alta. Aviat el veurem dirigint un documental sobre la infància de Leo Messi. Paga Jaume Roures.