REBOBINEM
OLGA ÀBALOS

Per Carnaval tot s’hi val

Deixem enrere els vestits de sastre i les corbates del Mobile World Congress i ens endinsem en un cap de setmana de rauxa i bogeria a tot el món. Molts aprofiten les disfresses per fer coses que mai no farien vestits de paisà

Per Carnaval tot s’hi val Zoom

RIO DE JANEIRO

Diuen que és el Carnaval més calent del planeta. Per pal·liar els efectes de tant cuixam i pitram a ritme de samba, el govern brasiler repartirà fins a 104 milions de preservatius.

VENÈCIA

Els balls de màscares originaris del segle XV han produït tot tipus de llegendes, com les que envolten el seductor Giacomo Casanova. Aquests dies molts intenten imitar les seves proeses.

TENERIFE

Un dels punts àlgids del festival canari és el concurs de drag queens. Enguany, 37 candidats aspiren a ser la nova reinona 2014. Un trofeu perfecte per ensenyar als companys de feina.

NOVA ORLEANS

Com mana la tradició, els vianants disfressats han d’aconseguir que la gent dels balcons els tiri collarets de perles. Una tècnica que no falla és despullar-se per cridar l’atenció.

CADIS

Les rues gaditanes són famoses per les seves comparses o chirigotas, on es canten coplas amb lletres plenes d’humor i crítica. Els tòpics i les al·lusions als catalans són un clàssic.