LA PORTADA
LAIA BELTRAN

Bruna Sedó, dissenyadora i il·lustradora

“La il·lustració és una teràpia per matar dimonis”

Fotografia de portada: Ferran Forné Zoom

A Tona era “la filla de la rara”. I això la va marcar. Tant, que ara és la seva mare qui li diu que vesteix massa extremada. També hi ajuda l’imponent monyo amb què s’enrotlla els cabells rossos i llarguíssims. “Ja no sé anar sense”, confessa riallera. Recorda una infància dibuixada amb llapis amb un horitzó concret: fugir a la ciutat. I ella ho va fer a Sabadell, on va estudiar disseny de moda. “Allà vaig començar a experimentar amb mi mateixa”.

PLAY >Ara viu a Barcelona i des de fa set anys dissenya col·leccions per a Lurdes Bergadà. “Em sento tan identificada amb la seva roba que no tinc necessitat de fer una marca pròpia”. Les seves emocions les canalitza a través de la il·lustració. “És una teràpia per matar dimonis”, admet. I ho fa amb unes nines inquietants i naïf que s’emmirallen en l’estètica de Tim Burton i els colors de Kandinsky. Moltes vegades les dibuixa amb dos caps. La dualitat la fascina tant com el surrealisme. Comproveu-ho al seu Instagram (brunasedo_illustrations).

FF>> Eyeliners, pintaungles, ombra d’ulls... Només dibuixa amb estris de maquillatge. I ho seguirà fent perquè li permeten aconseguir “una atmosfera única”. Ara desitja pintar murals en directe i, a més d’experimentar i divertir-se, seguir matant dimonis. “Tots tenim el nostre crit i l’hem de treure”.