PANTALLES
JOAN-ALBERT ROS

Benzina per les venes

L'esperada sisena entrega de 'Gran Turismo' arriba al desembre a les botigues

Gran Turismo és un nom de referència tant entre les principals exclusives de les videoconsoles de Sony com entre els videojocs de motor. Les vendes acumulades dels jocs de curses automobilístiques de l'estudi Polyphony Digital han superat enguany els 70 milions d'unitats a tot el món. Coincidint amb el quinzè aniversari de la sèrie, Gran Turismo 6 va ser presentat en societat a mitjans de maig a Anglaterra, en un entorn tan apropiat com el circuit de Silverstone. El 6 de desembre arribarà a les botigues.

EL SIMULADOR "REAL"

Els Gran Turismo s'aparten de la faceta purament recreativa per centrar-se en la simulació de la conducció. Els seus principals trets d'identitat són l'enorme quantitat d'automòbils representats -la majoria dels quals són vehicles de marques autèntiques llicenciats-, una conducció amb una física extraordinàriament realista i un apartat gràfic sempre punter, que reprodueix amb gran detall les màquines i els entorns, i que ha dut cadascuna de les plataformes de videojocs de Sony al límit de les seves capacitats.

A Gran Turismo 6 , que arribarà aquest desembre a la ja veterana PlayStation 3, trobarem des d'un principi fins a 1.200 cotxes, 200 més que en l'anterior Gran Turismo 5 . És una xifra que encara podrà ampliar-se pròximament, per mitjà d'eventuals expansions descarregables que inclouran turismes compactes, esportius i de competició, tant actuals com històrics, i fins i tot utilitaris elèctrics i prototips. Entre els escenaris de les curses del joc hi ha assegurats fins a 33 circuits, set més que en l'anterior entrega; no hi faltaran pistes tan mítiques com les de Mount Panorama de Bathurst, Spa-Francorchamps, Daytona International Speedway i Silverstone.

MOTOR A FONS

Els desenvolupadors han estat assessorats per professionals de tots els camps del món del motor i han treballat en els últims anys amb empreses fabricants de components automobilístics. És a causa d'això que el nou Gran Turismo supera el seu predecessor en el comportament dels pneumàtics sobre l'asfalt, el lliscament en cursa, el comportament de la suspensió i la reproducció de l'efecte dels sotracs. S'han incrementat, a més, les possibilitats de personalització del reglatge, l'aerodinàmica i els components, així com les possibilitats d'interacció social entre els videojugadors. També s'han introduït efectes de clima i hora variables, i un sistema de simulació astronòmica.

El creador i màxim responsable de la sèrie és el director executiu de l'estudi, Kazunori Yamauchi, pilot de carreres professional convertit en dissenyador de videojocs. Obsessionat per la fidelitat en la presentació i la transmissió de sensacions de la conducció i famós per la seva meticulositat -que ha comportat en repetides ocasions que els projectes que ha dirigit veiessin polèmicament endarrerida la data de la seva publicació-, Yamauchi promet que els jugadors apreciaran una notable millora en el temps de resposta del control. Amb les credencials de Polyphony Digital, podem esperar un producte de gran potència, engranatges ben greixats i magnífiques prestacions.