PLAY

Bacardí i la millor música, una mescla indomable

La marca de rom cubà oferirà dos dels seus combinats emblema, el Cuba Libre i el Mojito, al Parc del Fòrum durant el Primavera Sound

Primavera Sound. / DANI CANTÓ Zoom

Barcadí se suma a la proposta musical de la pròxima edició del Primavera Sound amb un espai propi que permetrà gaudir de la bona música i del Cuba Libre i el Mojito, dos dels còctels estrella de la marca. Busqueu al costat de l’escenari principal l’espai Bacardí, inspirat en una destil·leria del segle XIX que transporta els assistents a una altra època. Aquesta petita Cuba enmig del Parc de Fòrum estarà oberta durant els tres dies del festival, serà d’accés lliure i permetrà maridar els concerts amb nous sabors de regust exòtic.

Va ser precisament el 1862 quan Facundo Bacardí Massó, originari de Sitges, va fundar a Santiago de Cuba la que seria una de les marques de rom amb més renom. Aplicant noves tècniques inspirades en els mètodes d’elaboració del whisky i el conyac francès, Don Facundo va donar una nova dimensió a aquella beguda tradicional que fins llavors era tan sols un aiguardent molt fort. Després d’una dècada d’espera i investigació, el nou rom es va transformar en un beuratge equilibrat, suau i farcit de nous matisos i aromes. Allò va ser tot un revulsiu que va establir nous estàndards de qualitat en la indústria. 153 anys més tard, els mestres del rom de Bacardí continuen vetllant per mantenir aquesta essència.

La fórmula que va idear l’empresari d’origen català va permetre que el rom es pogués mesclar sense que perdés la seva personalitat. Aquesta característica ha fet que sigui molt apreciat pels coctelers: fomenta la creativitat, convida a experimentar i a jugar amb la imaginació. Aquests aspectes van estretament lligats a aquest esperit indomable que forma part de l’ADN de Bacardí, en què la música sempre ha tingut un lloc predominant. Per a la marca és natural ser present en algunes de les cites més importants del panorama musical, i no podia faltar a la del Primavera Sound, que del 28 al 30 de maig presenta una programació de 148 concerts amb alguns dels artistes més destacats de l’escena independent internacional.

La passió per la música marida perfectament amb dos dels còctels més emblemàtics de Bacardí, que es podran tastar durant el festival. D’una banda, el Cuba Libre, un combinat la història del qual es remunta a la Guerra d’Independència de Cuba i, de l’altra, el Mojito, tot un clàssic modern que cada vegada té més adeptes per la seva frescor i gust dolçament explosiu. Tots tenen com a base el Bacardí Carta Blanca, en què conflueixen tradició, modernitat i inconformisme, uns valors que es conjuguen al Parc de Fòrum gràcies a la combinació entre el Primavera Sound i Bacardí.

NOVA AMPOLLA BACARDÍ CARTA BLANCA

Retre tribut al propi llegat per no perdre l'essència. Aquesta és la motivació que ha guiat el nou disseny d'un dels clàssics de la marca, el Ron Superior, que passa a dir-se Bacardí Carta Blanca i recupera així el nom original que el seu fundador, Don Facundo Barcadí, va encunyar el 1862. La nova ampolla està farcida de detalls que connecten amb la seva herència cubana, com la posada al dia de logotip amb el ratpenat, símbol de bona sort a Cuba, o la imatge d'un cocoter, un arbre molt lligat a l'historia de la família Bacardí. A l'entrada de cada una de les seves destil·leries, hi ha plantat un cocoter com a símbol de lluita i resistència en honor al que Don Facundo va plantar a la primera fàbrica i va sobreviure a tota mena d'infortunis.