OBLADI-OBLADA

Autumn Whitehurst: "La vida = ARA"

Curiosa, odiosa i incompleta = Ella segons ella. Més de nit que de dia i enamoradissa 100%. La seva pitjor virtut és el seu millor defecte = beure com un peix. Treballa tantes hores com requereix el dia i el seu procés creatiu el compara amb el del Dr. Frankenstein.

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

L’Autumn Whitehurst és il·lustradora de moda per culpa d’un un sopar, la 'Vogue' i una parella comprensiva. I des d’aleshores que no para: Coca-Cola, Gap, Espada. Exposicions a Londres i a Nova York. I reconeixements com el de '100 illustrators' de Taschen o 'Illustration now!' La seva obra = una exploració laboriosa que la manté lluny dels problemes. Si pogués desaprendre alguna cosa, seria la seva manera –terrible– de ballar. El primer que fa quan es lleva és meditar, i l’últim abans d’anar a dormir és beure un te de bolets reishi. Més curiositats? Té un ocell com a mascota, no s’enfada mai i espera no estar MAI satisfeta creativament. I quan li pregunto pel seu lema de vida, ho té clar: LA VIDA = ARA.

WHY WHY

Per què la il·lustració com a professió? Tot va començar arran d’una decisió capritxosa. ¿Per què la moda com a tema? Celebrar la identitat que has triat exterioritzant-la és una virtut, tot i que la meva idea de bellesa ha anat madurant amb el pas del temps. Per què Brooklyn com a lloc per viure-hi? Camina-hi durant una hora i hauràs fet la volta al món. I per què un ocell com a mascota? Tenir ocells com a amics ha fet que la meva realitat fos més gran i –sobretot– més màgica.

EMOCIÓ

Com és la teva obra? Una exploració laboriosa i afectuosa que em manté lluny dels problemes. I tu? Curiosa, odiosa i incompleta. ¿Ets més del dia o de la nit? De la nit, però m’agrada aprofitar els matins. Quin diries que és la teu millor defecte? Que puc beure com un peix. I la teva pitjor virtut? Que puc beure com un peix. Què t’agradaria desaprendre? La meva manera de ballar –increïblement terrible–. ¿Estàs contenta amb la teva vida? I emocionada.

IMPULSOS

Què és el primer que fas quan et lleves? Meditar. I l’últim? Beure un te de bolets reishi Quantes hores treballes? Depèn del dia. I quin és 'el teu moment'? Tant abans d’anar-me’n al llit –que és quan estic més lúcida– com just quan em llevo i la meva ment encara està pentinant les platges dels meus somnis. Com és el teu procés creatiu? Molt com el del Dr. Frankenstein. ¿En què et bases per il·lustrar les figures humanes? Amb  idees i referències. Què més t’agrada dibuixar? Somnis i impulsos amb un bolígraf pinzell a la meva llibreta, en el cas que jo sigui el meu propi client. Et sents satisfeta creativament? No. I espero no sentir-m'hi mai.

72 HORES

Quina és la pitjor decisió que has pres mai? La de ser vulnerable. ¿Hi ha alguna cosa de la qual et penedeixis? Cap. Què et fa enfadar? Res. En tot cas, el que sento és dolor de vegades. Quan? Quan conec gent que es creu que sap tot el que ha de saber, per exemple. Quina ha sigut la nit més llarga que recordis? Una que vaig treballar 72 hores per a un encàrrec individual. Em pensava que era al purgatori!

LAST OF THE LAST

Quin ha sigut l’últim llibre que has llegit? 'The empty mirror', de Janwillem van de Wetering. ¿L’última pel·lícula que has vist? 'Babadook'.¿L’últim regal que has fet a algú? Un bistec i una amanida de síndria. ¿L’última vegada que t’has enamorat? Visc des del meu cor. M’enamoro cada dia. Quin és el teu lema de vida? La vida és ara!