PANTALLES
JOAN-ALBERT ROS

Ara Vadejocs: 'Daylight'

PC- Playstation 4

Daylight Zoom

Zombie Studios, responsables originals de la saga Spec ops i actualment encarregats de Blacklight, la sèrie free-to-play de jocs de trets en primera persona, deixen de banda la simulació d’acció bèl·lica i l’estratègia en temps real a Daylight, un survival horror que ha sortit a la venda aquesta setmana.

L’argument de l’aventura ens posa a la pell de la Sarah, una dona amnèsica que desperta en un hospital abandonat sense cap idea de què l’ha dut fins allà. Amb l’únic ajut d’un telèfon mòbil, que li servirà com a llanterna i com a mapa, haurà d’explorar l’entorn a les palpentes per trobar una sortida. La Sarah ensopegarà amb pistes del terrible passat de l’indret i haurà de sobreposar-se a ensurts que posaran a prova el seu tremp i el dels videojugadors.

Des d’una perspectiva en primera persona i sense armes, només podrem fer ús dels objectes disseminats pel ruïnós immoble per defensar-nos dels espectres letals que el poblen. Els efectes d’il·luminació i la generació aleatòria de les cambres, que farà que visquem una experiència sempre claustrofòbica però alhora diferent cada cop que juguem, són els punts forts d’aquesta interessant proposta.