#LaPortada
Laia Beltran

Alex Sardà: “El meu problema és que sempre he volgut fer massa coses”

Realitzador

Alex Sardà: “El meu problema és que sempre he volgut fer massa coses” Zoom

REW

<<

Les hores que Alex Sardà es va passar de petit mirant la tele són incomptables. “Els meus pares em fotien bronca, però jo em quedava mirant-la absort”. No recorda cap programa en especial, però sí com li agradava celebrar el seu aniversari: veient pel·lícules a la gran pantalla. En acabar el batxillerat artístic es va matricular a l’Escac. “Tenia clar que volia dirigir, però em vaig especialitzar en fotografia. No vaig ser un alumne exemplar, la música em va absorbir”.

PLAY

>

Primer va ser el guitarra de Piñata –un grup de garatge– i ara fa doblet entre Acción Diplomática, d’esperit pop, i Heather, molt més punk. “El meu problema és que sempre he volgut fer massa coses”, confessa. Però també li deu a la música el seu retrobament amb el món audiovisual. “Vaig començar fent els videoclips de grups com Furguson, Aliment, Carla Serrat... I ara acabo d’estrenar el clip de Renaldo & Clara”. Tot això ho compagina amb treballs publicitaris i encàrrecs especials com compondre la banda sonora de la pel·lícula El llarg camí per tornar a casa.

FF

>>

“La professió de realitzador és una cursa de fons. Encara em queden anys per millorar i seguir aprenent, per poder dir que soc un realitzador en majúscules. Però de cada projecte aprenc coses”. Per això l’Alex no para mai: a l’abril sortirà Union, el primer LP de Heather (i algun videoclip caurà); també prepara un fotollibre amb l’editorial Clandestine, i ja barrina el seu primer curtmetratge. “Bascularà entre el documental i la ficció, és l’estil amb què em sento més identificat”.