PALADARS

Piruleta de llagostins

Al setembre donem la benvinguda al marisc amb alegria i gust

EL PRODUCTE

Llagostins

Si el mes té una R, com ‘setembre’, és garantia de bon marisc

Setembre és el mes de la normalitat, de tornar a la monotonia. Sí. Però també és el mes de l’excepcionalitat, de dir “un dia és un dia”, perquè és un mes amb R i això significa que, després de la travessia de l’estiu, donem la benvinguda al marisc amb alegria i gust. Durant els mesos càlids les femelles fresen i perden pes i gust. Com si es tractés d’una metàfora, quan crea vida és quan menys convé sacrificar-lo. Ara que ja el podem gaudir en la seva esplendor és el moment ideal per celebrar que som vius!

LA IDEA

Un aperitiu seductor

Piruleta de llagostí, amb producte fresc o congelat

No cal que reservem el marisc per a les grans ocasions, perquè vés a saber si demà encara serem vius. Comprem uns bons llagostins o, si la butxaca se’n ressent fins al punt de no poder pagar el lloguer, els comprem congelats, que n’hi ha de molt bons. I els fem a la clàssica: bullits, saltats o a la planxa. O ens animem amb una nova recepta. Els pelem, hi adherim una fulla d’alfàbrega, els emboliquem amb pasta brick (que es troba en grans supermercats) i els clavem un a un en una broqueta. Els fregim i ja ho tenim.

L’ACTIVITAT

Anar a veure ‘Temps’

A Quim Masferrer li queden 90 minuts de vida i no sap què fer-ne

A un reu sentenciat a mort li concedeixen un últim desig i tria menjar llagostins. Quan li demanen si és que li agraden molt, contesta que no ho sap perquè no els ha tastat mai i no creu que tingui gaires més ocasions. Al personatge de Masferrer només li queden 90 minuts de vida i no sap ben bé què fer-ne. Els comparteix amb els espectadors al teatre Barts de Barcelona fins al 21 de setembre. És un monòleg divertit que fa reflexionar. Sortint del teatre penso: i jo, què faria? Crec que em menjaria una mariscada.