Escenes
Cultura 08/05/2013

Accidents Polipoètics estrena 'Baby bum'

Els components del grup dedicat a la polipoesia, Xavier Theros i Rafael Metlikovez, reflexionen sobre la crisi que afecta les vides dels 'Boomers'

Berta Vilanova
1 min

La companyia 'Accidents Polipoètics', formada per Xavier Theros i Rafael Metlikovez, estrena aquest dijous a les 20:30 h. l'espectacle 'Baby bum' a la Sala Leopoldo Fregoli, de La Seca Espai Brossa. El projecte, que es podrà veure fins el dia 26 de maig, consisteix en un recital de poesia, aforismes i accions que reflexiona sobre la crisi que repercuteix en les vides dels fills del 'Baby boom', l'increment de natalitat que es va produir després de la Segona Guerra Mundial, entre els anys 40 i 60. Per parlar d'aquest fenomen, els artistes parteixen de la idea estètica d'un globus punxat en un parc d'atraccions.

Theros i Metlikovez combinen en els seus espectacles la poesia i la 'performance' i són considerats un dels exemples de la poesia contemporània europea. De la seva obra poètica en destaquen els espectacles 'Polipoesía Urbana de Pueblo' (1991) i 'Más triste es robar' (1997).Els artistes s'inspiren en la polipoesia, la darrera avantguarda del segle XX i la primera del segle XXI que va provar d'establir nexes amb la cultura popular i estava pensada per ser recitada damunt d'un escenari i no podia ser recollida ni per càmeres, ni per micròfons ni per paper.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats