OBLADI-OBLADA

Ale Giorgini: “Let’s do it”

De petit volia conduir camions i d’aquí 10 anys somia poder viure en un veler. Mentrestant il·lustra com a freelance per a marques com MTV, Foot Locker o Warner Bros, i amb les seves obres d’art viatja per tot el món. Figures geomètriques, cultura pop, dibuixos animats. I sobretot: un segell únic. 

Per veure la imatge ampliada en PDF cliqueu-hi al damunt Zoom

Treballa 9 hores durant 6 dies a la setmana i les idees li vénen de les pel·lícules, de les cançons, de les cares, de les paraules; de qualsevol cosa i en qualsevol moment. El reconeixement diu que ha sigut conseqüència de tones de feina i de posar una mica de valentia en tot. Perquè ho té clar: res a la vida és cosa de l’atzar; res passa perquè sí. I és per això també que els personatges i els elements de les seves obres estan sempre connectats; sempre relacionats. Optimista i curiós a parts iguals, dorm les hores que li permet el seu gos i es defineix com un bebè barbut amant de la pizza. La seva feina l’apassiona i l’objectiu en tot el que fa és fer somriure la gent. De la vida, el que més valora és la família, i d’ell mateix = la seva barba.

 

HORES > ATZAR

Qui ets? Un il·lustrador italià. ¿I qui t’agradaria ser? Exactament el que sóc avui. ¿Com has arribat fins aquí? Amb tones de treball dur i una mica de valentia. ¿Com descriuries el teu estil? Hi ha gent que en diu 'geometric retro style'. I hi estic d’acord: agafo com a referència molts dibuixos i còmics de la meva infantesa. Res a la vida és cosa de l’atzar. És per això que els personatges i les coses de les meves obres d’art estan sempre connectades. ¿I com et descriuries a tu mateix? Un bebè barbut amant de la pizza.

 

RUTINA < GOS

Com és el teu dia a dia? M’aixeco aviat al matí –el meu gos no em permet dormir fins gaire tard. A les 7.30 ja sóc a l’estudi. Res és típic, cada dia em sorprèn. Cada dia és una mica diferent del dia anterior. I això és el que m’encanta. Quantes hores dorms? Intento que siguin 7. Però depèn del meu gos. ¿I treballes? Nou hores al dia, sis dies a la setmana. ¿Amb quin objectiu fas el que fas? Amb el de fer somriure la gent quan mira el meu treball. D’on et vénen les idees? De les pel·lícules, de les cançons, de les cares, de les paraules. De qualsevol cosa. Faig tires còmiques mensuals per a una revista italiana que estan inspirades en el meu gos. ¿I la millor idea que has robat? Cuinar la pizza amb paella.

 

REFERENTS > ART

Què és la il·lustració? Un llenguatge universal. Un art o un ofici? Un ofici; un ofici increïble. Llavors no et consideres un artista? No. Els artistes estan lluny dels assumptes comercials. No tenen terminis i ningú els hi diu com fer o com canviar les obres d’art. Ser un il·lustrador professional és l’antítesi d’això. Quins són els teus referents? En tinc moltíssims; cadascun per un detall diferent. I crec que seria molt pesat si et fes tota la llista. Què t’agradaria desaprendre? La preocupació de respondre a les entrevistes. Què volies ser quan eres petit? Conductor de camions. I on et veus d’aquí 10 anys? Vivint en un veler.

 

ANALÒGIC < DIGITAL

Com és el teu procés creatiu? Tot comença a la meva ment. Després dono vida a les idees fent un esborrany en paper. I el treballo molt: traço i retraço línies milions de vegades fins que són com me les imaginava. Després simplement ho trasllado al meu ordinador i converteixo el meu treball en digital. Com és treballar a Itàlia? Gens fàcil. Encara necessitem que la nostra feina estigui més ben considerada. Tot i així, les coses estan canviant. Lentament, però estan canviant. Quina ha sigut la feina més important que has fet? El pòster per a la sèrie 'The Big Bang Theory' de la Warner Bros i un de personal que em va permetre fer –literalment– la volta al món.

 

LEMA = 'LET’S DO IT'

Quin seria el títol de la teva biografia? Ulls tancats. Un lema de vida? ‘Let’s do it’. ¿L’última cosa més graciosa que has fet? Una trucada FaceTime des de Zuric amb el meu gos. El teu millor defecte? La curiositat. I la teva pitjor virtut? L’optimisme. Què és el que més t’agrada de la teva feina? El fet de fer el que m’apassiona. ¿De la teva vida? La meva família. I de tu? La meva barba.