Els videojocs recomanats de PS3 pel 2010

10 min

Com hem fet en d’altres ocasions, tornem a suggerir-vos, de cara a les festes, alguns dels productes que considerem que enguany han destacat i han ofert als tafurs dels videojocs prou qualitat i reptes. Es tracta d’una selecció diversa, que no pretén en cap cas ser exhaustiva però que sí que ofereix un grapat de títols que ens sembla que reuneixen mèrits suficients com per a justificar la seva adquisició. I, el que és més important, estem segurs que aportaran hores d’entreteniment i de diversió a qui els tasti. Esperem que a tots els posseïdors de PlayStation 3 us satisfaci la tria.

En qualsevol cas, tant aquells que hagueu pogut provar els jocs que us proposem com els qui trobeu a faltar algun dels vostres videojocs predilectes de l’any hi podeu dir la vostra en l’apartat de comentaris. Confiem, també, a donar pistes als indecisos que no saben què escriure a la carta dels reis i que busquen consell.

Tots els qui pugueu, aprofiteu les festes per a jugar a cor què vols. Esperem que aquest any hagueu estat bons minyons, i que el tió i els reis n’hagin pres bona nota. Bones festes a tothom!

*God of War 3*

Desenvolupadora: Santa Monica Studio.

Classificació PEGI: +18

Remonat per a: Amants de l’Acció

Preu recomanat: 36,95 €

Gènere: Acció en tercera persona.

Altres plataformes: Exclusiu per a PS3

Sinopsi: God of War 3 és un joc d’acció per a un sol jugador que ens transporta a l’univers de la mitologia de l’antiga Grècia, i que col·loca els usuaris dins la pell de l’antic guerrer espartà Kratos, que viatjarà des dels confins de la Muntanya de l’Olimp fins a les profunditats de l’Hades, una vegada més, a la recerca de venjança en contra d’aquells que es van atrevir a trair-lo. Armat amb les Espases del Caos, Kratos haurà d’enfrontar-se de nou a les criatures més fosques de la mitologia Grega, alhora que haurem d’ajudar-lo a resoldre els intrigants trencaclosques per mitjà dels quals l’esquerp guerrer, conegut amb el sobrenom de Fantasma d’Esparta, podrà acabar per destruir l’Olimp dels déus.

Per què el recomanem?

- Es un dels jocs d’acció més intensos d’aquest any.

- L’ambientació del joc es impressionant, tant en l’apartat gràfic com en el sonor.

*Vanquish*

Desenvolupadora: Platinium Game

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Als amants dels jocs frenètics.

Preu recomanat: 59,95€

Gènere: Acció en tercera persona.

Altres plataformes: Xbox 360

Sinopsi: La història de Vanquish està ambientada en un futur proper. Rússia i els Estats Units estan competint per la possessió dels cada cop més escassos recursos energètics del món. Els EEUU han construït una estació espacial que els permet l’aprofitament de l’energia del sol, però les forces russes l’han capturada i desvien l’energia solar acumulada cap a San Francisco, en la forma d’una onada letal, un cop dur que és a punt de dur les forces nord-americanes a una rendició total i incondicional. Com a resposta desesperada a l’atac, però, els EEUU encomanaran a les seves forces armades de recuperar l’estació espacial abans que els russos no puguin encarregar-se d’esborrar del mapa el seu següent objectiu: Nova York.

Per què el recomanem?

- Tot i la seva curta durada es un dels jocs més frenètics i intensos d’aquest any.

- Els gràfics de Vanquish són impressionants, i la velocitat trepidant del joc farà que amb prou feines puguem quedar-nos quiets davant de la pantalla mentre hi juguem.

*Alien vs Predator*

Desenvolupadora: Rebellion

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Als amants dels jocs d’acció en primera persona

Preu recomanat: 66,95€

Gènere: Acció en primera persona.

Altres plataformes: Xbox 360, PC

Sinopsi: Aliens vs. Predator és un joc completament nou per a PC i consoles d’alta definició, creat per Rebellion, la reconeguda desenvolupadora britànica que va crear el joc clàssic original per a compatibles el 1999.

AvP ofereix als seguidors dels jocs d’acció en primera persona la guerra més intensa entre l’home i dues de les races d’extraterrestres més cèlebres del cinema de ciència ficció, mercès a tres campanyes ben diferenciades en el mode per a un jugador, en cadascuna de les quals ocuparem el lloc de xenomorfs (aliens), iautja (depredadors) o marines humans, éssers molt diferents en capacitats físiques i equipament, que també presentaran un mode multijugador realment variat.

Un joc que et permetrà de sentir en primera persona l’acció, en la pell dels supervivents definitius, la dels caçadors més implacables de la galàxia, o bé en la dels humans més intrèpids i agosarats. Perseguiràs i assetjaràs la teva presa per jungles i pantans mortals que envolten la colònia perduda de Freyas Prospect.

Per què el recomanem?

- L’ambientació, que recorda molt a les pel·lícules.

- Pel fet de poder controlar totes 3 espècies. I per la l’experiència de joc en línia.

*Gran Turismo 5*

Desenvolupadora:

Polyphony Digital

Classificació PEGI: +3

El recomanem a: Els amants dels jocs de conducció.

Preu recomanat: 62.95€

Gènere: Simulador

Altres plataformes: Exclusiu per a PS3

Sinopsi: Gran Turismo 5 suposa la culminació de deu anys de desenvolupament d’experiències de conducció hiperrealistes, realitzades en estreta col·laboració amb la indústria automobilística de competició. Els jugadors podran posar a prova les seves habilitats en una comunitat global de pilots, sobre l’asfalt dels circuits més emblemàtics del món, al volant de vehicles, com el Mercedes SLS AMG, que deixaran sense alè els afeccionats al volant pel seu realisme, disseny i resposta física. En total hi ha representats més de mil cotxes reals. Experimenta un realisme sorprenent, una física d’infart, emocions a gran velocitat i un complet desplegament de glamour internacional sobre rodes, mentre competeixes contra els teus amics a casa o en línia contra campions de tot el món, i augmentes la teva col·lecció amb els millors cotxes que hagin trepitjat mai l’asfalt. Torna un dels jocs de conducció més venuts del món, ple de noves característiques, noves carreres i noves experiències que t’acceleraran com mai abans.

Per què el recomanem?

- Gran Turismo 5 suposa una veritable fita dins del món dels jocs de conducció.

- La cura per tots els detalls del joc és notable.

*Assassin’s Creed: Brotherhood*

Desenvolupadora:

Ubisoft Montreal

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Als amants de les Aventures

Preu recomanat: 59,95€

Gènere: Acció i Aventures en tercera persona

Altres plataformes: Xbox 360, PC

Sinopsi: Viu i respira com Ezio, el llegendari Mestre Assassí, ajuda’l en la seva lluita en contra de la poderosa Orde dels Templers. En aquesta ocasió viatjarà fins a la més increïble de les ciutats italianes, Roma, centre de poder, corrupció i avarícia, des d’on pretén colpejar el seu enemic on més mal pot fer-li, al mateix cor.

Vèncer els corruptes tirans que s’hi trobarà requerirà tota la seva força, i posarà a prova el seu lideratge, ja que aquest cop Ezio comandarà una germandat que lluitarà al seu costat. Només treballant junts aconseguiran els assassins vèncer els seus enemics.

Per primer cop trobem en un joc d’Assassin’s Creed un mode multijugador, que enriqueix el joc en gran mesura i n’augmenta les hores de gaudi. Els jugadors poden escollir dins d’una àmplia gamma de personatges ben diferenciats, cadascun amb les seves pròpies armes i tècniques, i mitjançar la seva habilitat davant d’altres jugadors de tot el món en diferents modes de jocs.

Per què el recomanem?

- Assassin’s Creed: La Germandat és, de llarg, el més complet i elaborat de tots els lliuraments apareguts fins ara de la saga d’aventures de Desmond Miles i els seus avantpassats.

- El mode multijugador suposa una novetat refrescant i afegeix reptes a una fórmula consolidada que s’ha demostrat molt atractiva.

*Dead Rising 2*

Desenvolupadora: Blue Castle Games

Classificació PEGI: +18

El recomanem a: Als amants del jocs de zonbis.

Preu recomanat: 65,95€

Gènere: Survival horror en tercera persona

Altres plataformes: Xbox 360, PC

Sinopsi: Dead Rising 2 trasllada un nou protagonista, Chuck Greene, a la glamurosa i ostentosa Fortune City, l’últim i més gran temple de l’entreteniment d’Amèrica, on s’enfrontarà a una veritable gernació de zombis, amb l’únic objectiu d’acabar amb tants com sigui possible i sortir-ne viu.

A Fortune City els jugadors podran combinar dos objectes, un rotllo de cinta adhesiva i qualsevol altra andròmina, amb una mica d’imaginació, per a crear una arma combinada amb la qual puguin eliminar el màxim nombre de zombis possible. Un tros de fusta i una màquina de tallar la gespa es poden convertir en una segadora portàtil amb la que trossejar morts vivents, un rasclet de jardí i una bateria de cotxe es poden combinar per a electrocutar-los. Mode cooperatiu per a 2 jugadors i competitiu per a 4, centenars de zombis i la genial combinació d’armes són els pilars del joc més terrorífic i salvatge de l’any.

I tu?… Què series capaç de fer amb un parell de moto serres i un rem, per exemple?

Per què el recomanem?

- Realment variat.

- Permet als jugadors esbravar-se i alliberar adrenalina com pocs altres títols.

*Castlevania: Lords of Shadow*

Desenvolupadora:

Konami

Classificació PEGI: +16

El recomanem a: Amants dels jocs de terror, l’aventura i els beat’em up.

Preu recomanat: 70 €

Gènere: Beat’em up

Altres plataformes: Xbox 360

Sinopsi: Encarna Gabriel Belmont, un nou caçador de vampirs, que fou adoptat per la Germandat de la Llum quan no era més que un nadó i que, després de perdre Marie, l’amor de la seva vida, s’embarca en una croada en contra de la legió de la nit, equipat amb una tralla de cadenes letal, amb la qual s’enfrontarà a les hordes dels Senyors de les Ombres. Acaba amb el regnat de terror dels vampirs que assolen unes terres plenes de perills i de monstres.

Per què el recomanem?

- Ha aconseguit brillar amb personalitat i qualitat en un any en el que títols de prou qualitat com Bayonetta, God of War III o fins i tot Dante’s Inferno no han posat les coses fàcils, ben bé semblava que no hi podia haver lloc per a un altre beat’em up.

*Heavy Rain*

Desenvolupadora:

Quantic Dream

Classificació PEGI: +15

El recomanem a: Amants del thriller i de les aventures.

Preu recomanat: 39,95 €

Gènere: Aventura Gràfica

Altres plataformes: Exclusiu per a PS3

Sinopsi: La policia mira de trobar un assassí en sèrie, conegut amb el sobrenom de l’Assassí de l’Origami (perquè deixa al costat dels cadàvers de cadascuna de les seves víctimes una figura de paper). Encarnarem quatre personatges diferents i investigarem per a descobrir la identitat del criminal. Encarnarem un pare que ha perdut el seu fill, una jove i agosarada periodista, un expolicia de mitjana edat, reconvertit en investigador privat i un agent de l’FBI equipat amb una impressionant tecnologia de rastreig, però amb greus problemes d’addició a les drogues. Es tracta d’una recerca frenètica, a mesura que passen les hores minven les possibilitats de trobar viu el petit que ha desaparegut. Heavy Rain no és ben bé un joc d’habilitat, sinó d’empatia, es tracta d’un thriller psicològic amb un guió cinematogràfic d’allò més immersiu.

Per què el recomanem?

- Fonamentalment, per la seva originalitat i pel seu elaborat guió. Per la intensitat de les sensacions que transmet, a mig camí entre els videojocs i el cinema.

- Gràcies a la seva estructura és prou variat i rejugable.

*Guitar Hero: Warriors of Rock.*

Desenvolupadora: Activision.

Classificació PEGI: +12

El recomanem a: Amants de la música rock.

Preu recomanat: 70,95 €

Gènere: Musical

Altres plataformes: Xbox 360, Wii.

Sinopsi: Embarca’t en un viatge salvatge per a salvar el millor rock’n roll de tots els temps. Un repertori brutal, tant per la qualitat dels temes com pel nombre de pistes (més de noranta, aquest cop), funcions afegides, i la possibilitat de tocar la guitarra o bé la bateria, o d’udolar com una veritable estrella del rock davant de la seva legió de gruppies i fans, micròfon en mà.

Per què el recomanem?

- Tot i que el gènere musical sembla que està darrerament de capa caiguda, després d’una etapa d’enorme èxit, la selecció de temes de Warriors of Rock és realment seductora.

- 90 pistes musicals representen entreteniment i reptes per a molt de temps.

Comenta-ho al fòrum

stats