El nou “firmware” d’Xbox 360, incompatible amb les consoles més antigues

2 min

Segons informa GamesIndustry.biz, la publicació online per a professionals i afeccionats al món dels videojocs, Microsoft hauria confirmat recentment les informacions que apuntaven que la nova atualització del sistema operatiu de la consola, d’aparició imminent, seria incompatible amb un nombre molt reduït de consoles, algunes de les de major antiguitat que segueixen encara operatives.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Pel que sembla, alguns dels primers compradors d’Xbox 360 podrien trobar-se en actualitzar el seu dispositiu que l’aparell deixa de ser capaç de reproduir jocs en disc. El problema es manifesta amb un missatge d’error a la pantalla del televisor o del monitor connectat a la consola: “Disc illegible” o “format de disc no suportat”.

GamesIndustry.biz afirma que Microsoft estaria mirant de localitzar via Xbox Live aquells equips que podrien ser susceptibles de mostrar aquesta mena d’anomalies i hauria demanat als usuaris que es vegin afectats pel problema que contactessin amb la companyia a través del lloc web d’Xbox. L’objectiu de l’operació seria el d’acabar substituïnt els models més vetustos per màquines noves. Tot indica que l’origen del problema seria l’increment d’espai en els devedés, fins a 1 GB.

En aquest sentit, des de DigitalFoundry, Richard Leadbetter assegura que la causa de tot plegat podria ser la gran varietat d’unitats de lectura de DVD que s’han arribat a emprar durant tot els anys de producció d’Xbox 360. El nou programari de la consola seria el primer a reescriure les pròpies unitats de lectura de devedé, i n’hi ha que no van ser concebudes per a suportar una actualització directa. Segons la mateixa publicació, a jutjar pel volum de la inversió destinada a l’actualització, el propòsit principal de la maniobra no seria dotar les empreses desenvolupadores de jocs de major espai en els discos, sinó destinar una partició del suport físic a mesures i eines antipirateria, amb l'objectiu de fer impossible la càrrega de còpies il·legals o programari casolà no signat. A més, Microsoft hauria posat ja a disposició dels programadors noves API capaces de dur a terme registres addicionals de l'activitat del devedé durant el joc i no només durant la càrrega del disc.

Amb tot, ja hi ha fonts que s'han manifestat convençudes que les mesures de seguretat addicional recentment implementades ja han estat burlades i sobrepassades per mitjà d'enginyeria inversa.

stats