Una empresa de Barcelona signa el primer videojoc en 3D de l'estat

2 min

L'estat espanyol és testimoni de l'augment en el nombre d'empreses dedicades a l'entreteniment, especialment als videojocs. Molts professionals s'animen a provar sort amb el desenvolupament de videojocs indie o de baix cost per a introduir-se en el sector.

Un d'aquests exemples és la companyia Abylight, titulat AfterZoom, que aprofita per primer cop el dispositiu per a oferir un títol de realitat augmentada.

El principal objectiu del minijoc és capturar els microorganismes que es trobin en objectes del nostre entorn, sigui una poma, una llimona o fins i tot el nostre plat del dinar. Un cop atrapats haurem de tenir cura dels petits organismes. AfterZoom estarà disponible a partir del 21 de juliol per a Nintendo DSi a un preu de 500 Nintendo DSi Points.

Això no és tot. Abylight està preparant un altre videojoc per a principis del proper any. Serà el primer videojoc en 3D desenvolupat per una empresa espanyola.

[tv3 3623070]

El concepte "realitat augmentada" designa l'ús d'elements virtuals en la visió d'un entorn físic en el món real, de manera que tant elements tangibles com generats per computadora es complementen i contribueixen a la creació d'una realitat mixta en temps real. Novorama, una altra empresa catalana, va ser pionera en la introducció d'aquesta idea en un joc per a una portàtil, és el cas d'Invizimals per a PlayStation Portable. Aquest estudi, dirigit per Daniel Sánchez-Crespo, treballa ara en el desenvolupament de Reality Fighters per a la nova consola portàtil de Sony, la PlayStation Vita, que farà ús de mecanismes similars als del títol precedent.

Comenta-ho al fòrum

stats