#VolemVideojocsEnCatalà - Piulada massiva pels videojocs en català

2 min

Dijous dia 20 d'octubre de 2011 serà un dia històric per al català i el sector dels videojocs en videoconsola. Sortirà a la venda el videojoc "Las aventuras de Tintin el Secreto del Unicornio". Tot i el títol en castellà, el videojoc vindrà totalment traduït al català i perquè a partir d'aquest moment n'hi hagi molts més ARA VaDeJocs ha decidit promocionar una piulada massiva per tal de donar ressò al títol però sobretot per a reclamar la traducció i el doblatge dels videojocs al català.

El videojoc de Tintín no serà el primer videojoc en català que apareix per a videoconsoles. El 2005, Codemasters va publicar FCB Club Football per a PlayStation 2. Però el joc d'Ubisoft si que té l'honor de ser el primer videojoc en català per a una videoconsola portàtil i el primer per a una consola de Nintendo, concretament la Nintendo 3DS.

És per això que ARA VaDeJocs, aprofitant el dia en què el nou videojoc de Tintín surt a la venda vol aprofitar per a recordar a les empreses que el català també és negoci i els catalans volen tenir l'opció de poder gaudir dels videojocs en català.

Per a fer arribar aquest missatge s'ha pensat en organitzar una piulada massiva a Twitter amb l'etiqueta (hashtag) #VolemVideojocsEnCatalà per a aconseguir que la reclamació esdevingui Trending Topic.

Instruccions que hem de seguir per tal que el procediment sigui un èxit:

Característiques bàsiques

(hora en què s'obren les botigues de videojocs. Convé no piular abans d'hora) Altres opcions a afegir a les anteriors

notícia del llançament del videojoc de TintínCatalà i videojocs: Converses entorn de la Gamelab retweet#VolemVideojocsEnCatalà ARA VaDeJocs confia en tots els piulaires que estimen la llengua catalana per a assolir l'objectiu i agraeix que en @kiliancs ens hagi animat a moure aquest tema, a en @marcsic pels seus consells i el seu text a #PresidentCompanys i a Ubisoft Barcelona per a aconseguir que s'acceptés que "Las aventuras de Tintin. El secreto del unicornio" incorpori el català.

stats