Viatja per l'univers amb SpaceEngine

2 min

Un dels grans somnis de la humanitat és sens dubte el de viatjar més enllà de les estrelles. El cinema i la ciència ficció en general han ajudat a crear prou imaginari col·lectiu en aquest sentit, fins al punt que entre els desitjos més populars de la canalla es troba el de convertir-se en astronauta i donar un tomb per algun planeta inhòspit.

Aprofitant que a la portada del Diari Ara s'ha publicat el projecte de la NASA per mostrar al gran públic el que seria controlar una nau en òrbita en una missió programada, des d'Ara Vadejocs ens agradaria fer-nos ressò d'un projecte iniciat per Vladimir Romanuk, i que ens permet viatjar per l'espai en qualsevol direcció i velocitat. El mateix programa, anomenat SpaceEngine, s'encarrega de la creació aleatòria de les galàxies desconegudes, juntament amb els seus astres i les seves característiques físiques específiques. Aquest entorn recreat virtualment ens permet fer-nos una idea aproximada del que és l'Univers en si, i imaginar-nos-el com un conjunt d'astres repartits aleatòriament però també en sintonia amb les forces gravitacionals de qualsevol altre cos existent, sigui quina sigui la seva massa.

Més enllà de poder-nos moure lliurement entre les estrelles, també ens podrem aproximar prou als planetes fins a poder entrar dins la seva atmosfera i presenciar una imatge idíl·lica de com es veuria el cel si realment fóssim en aquell mateix indret.

Ambientat amb música de Hans Zimmer, concretament de la banda sonora del Príncep d'Egipte, el vídeo ens proposa un viatge a tota velocitat per la galàxia, només així podrem comprovar la grandesa del que ens proposa SpaceEngine, que tot i ser gratuït, demana un ordinador força potent degut als càlculs que ha de realitzar.

stats