[MWC 2013] Solucions per a les bateries dels telèfons intel·ligents

2 min

Ha començat el Mobile World Congress 2013. Tot i això, aquest cap de setmana la premsa ja ha gaudit de nombrosos actes relacionats amb el congrés. Un d'aquests va ser el Mobile Focus, una reunió on diferents empreses van ensenyar el que avui ja podrà veure tothom i on destaquen els gadgets per allargar la durada de les bateries dels dispositius electrònicsgadgets.

ROGER BALDOMÀ | Barcelona

Tot i que dins de l'àmbit del Mobile Focus s'han vist coses molt interessants, avui volem començar amb diferents solucions per fer prolongar la independència energètica dels nostres telèfons. La vida de la bateria dels telèfons intel·ligents és actualment un dels problemes més greus dels mòbils. La dependència energètica actual i el fet que amb un ús normal dels telèfons les bateries no tinguin la capacitat d'aguantar tot un dia sencer sense carregar fa que moltes empreses intentin buscar unasolucióa aquest problema.

Dins d'aquest marc, Duracell continua amb la seva Powermat, un sistema de bateria externa amb càrrega sense fils que permet duplicar la durada de la bateria. Bitdefender, empresa especialitzada en antivirus, ens ha ensenyat l'eina Power Tune-Up, unaaplicacióper a Android que promet optimitzar l'ús de la potència del nostre terminal en termes de processador, bateria i consum de dades. La que més ens ha sorprès, però, és Qualcomm, que ens ha ensenyat una tecnologia de càrrega sense fils que permet ocultar el carregador sota qualsevol superfície.

Aquesta tecnologia, a més, permet carregarsimultàniamentdiferents dispositius. A dia d'avui, però, si volem que elnostremòbil pugui estar més d'un dia sense connectar-se a cap font d'energia, l'únicasolucióés optar per un telèfon convencional: avui per avui l'exagerada limitació de l'autonomia és una veritable xacra dels telèfons intel·ligents.

stats