[MWC 2013] Dia 4

3 min

RAUL ARRIBAS | Barcelona El darrer dia de Mobile World Congress pateix sempre una davallada tant d'esdeveniments programats com de visitants, ja que molts marxen el dimecres al vespre. Tot i així sempre queden coses interessants i curioses per descobrir en una fira d'aquests dimensions. Per exemple, un cop els mitjans més coneguts internacionalment escullen quins són els productes que més han destacat en aquesta edició els guanyadors ho exhibeixen orgullosos als seus estands. La tauleta Sony Xperia Tablet Z, per exemple, va ser escollida millor tauleta del Mobile World Congress per una gran quantitat de mitjans, i basant-nos en les nostres pròpies impressions hem de dir que ens sembla una decisió molt encertada.

Project SHIELD d'NVIDIA va rebre el premi a la millor innovació de l'edició d'aquest any. També aquest premi ens sembla molt encertat ja que era el dispositiu més revolucionari dels que s'exposaven a la fira.

En un esdeveniment tan gran i amb tantes empreses presents diferenciar-se i cridar l'atenció dels visitants és una obsessió, i una necessitat. SAP, per exemple, va optar per exhibir un McLaren de Fórmula 1.

Com podeu veure, la gent es feia fotografies amb el cotxe contínuament, generant moviment i cridant atenció a l'estand, que és precisament el que es busca amb aquestes decisions.

Al pavelló de França vam trobar una empresa amb un producte molt interessant que tant de bo arribi als futurs terminals mòbils. Es tracta d'una tecnologia que, aplicada sota el vidre de la pantalla d'un mòbil, carrega automàticament la bateria amb energia solar. És a dir, que sempre que el sol li toca directament (per exemple si el deixem a sobre d'una taula a una terrassa) la bateria es va carregant, i a un ritme prou bo. La contrapartida és que la pantalla perd un 10% de lluminositat, però tenint en compte que generalment no portem mai la lluminositat dels nostres dispositius al màxim segurament no s'arribaria a notar als dispositius finals. Tenen un prototip, que ens van ensenyar, i estan en converses amb els fabricants de terminals per a arribar un acord. L'empresa es diu WYSIPS.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

I fins aquí el que ha donat de si el Mobile World Congress 2013. Volem aprofitar per a agrair a l'organització, un any més, una fira simplement perfecta. I això que aquest any era el primer al nou recinte i hi havia moltes coses noves per a tots. Tant de bo que tots els esdeveniments s'organitzessin amb el nivell de qualitat que es fa aquest. No oblideu que durant els propers dies anirem publicant tots els vídeos enregistrats dels diferents terminals mostrats al recinte, així com diversos articles d'opinió ara que tot ha acabat i podem reflexionar amb tranquil·litat.

stats