[MWC 2013] Dia 2

11 min

RAUL ARRIBAS | Barcelona Avui dimarts hem començat visitant BlackBerry, que ens havia convidat a una demostració personal de BB10 i el seu nou terminal estrella, el Z10. Teniu en detall aquesta presentació en un article d'impressions publicat avui mateix.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Després ens hem apropat a l'estand d'NVIDIA a provar de primera mà Project SHIELD, la videoconsola portàtil basada en Android que la companyia prepara per a llançar-la al mercat el proper estiu. Ens ha generat molt bones sensacions i tot i que ens han avisat que encara és un prototip i que certes coses de la versió provada no arribaran a la versió comercialitzada (posició exacta dels comandaments i materials de construcció, fins i tot), el conjunt és molt còmode i agradable i permet jugar de manera molt còmode. La pantalla, tant per situació com per mida, també ens ha agradat molt, i la seva qualitat HD és molt bona.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery] Seguidament hem visitat HTC i el seu nou terminal estrella, l'HTC One. Un terminal de quatre nuclis, Android Jelly Bean, càmera de 13mpx de qualitat sorprenent i pantalla de 4,7".

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery] Disseminats pel recinte del Mobile World Congress hi ha armaris com els que podeu veure a la foto, adreçats a poder carregar els nostres dispositius mòbils de forma segura. Podem deixar dintre el nostre telèfon, tancar amb clau de seguretat, i tornar al cap d'una estona a recollir-lo amb la bateria carregada. Una gran iniciativa que, especialment a partir del migdia, treu a molts visitants i organitzadors d'algun problema seriós.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery] Hem visitat també Asus i el seu nou Padfone Infinity, la nova iteració de la seva família Padfone que ja hem analitzat, i amb molt bons resultats, aquí. Un telèfon potent com els més alts de gamma de la competència, de grans dimensions, i un acoblament simplement perfecte amb la tauleta fan d'aquest Padfone Infinity un aparell sorprenent.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery] Tot i no poder mostrar-vos cap foto per un problema logístic hem visitat l'estand d'LG i hem enregistrat un vídeo amb el seu nou dispositiu estrella, l'Optimus G Pro, que aviat podreu veure aquí.

Prenem-nos un moment per l'humor. Fins i tot Nokia menysté Villa i el fa invisible a les alineacions titulars del Barça, ja és casualitat que hagin escollit aquest jugador en la situació que es viu actualment a l'equip.

L'espai de Nokia és molt gran i està dividit en diferents sectors adreçats a cobrir totes les necessitats tant de la companyia com dels seus visitants.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un altre dels estands gegantins és el de Samsung, on a més d'enregistrar un vídeo sobre el nou Galaxy Note 8.0 (la tauleta de 8") i la Galaxy Camera hem pogut descobrir el Galaxy XCover2, un terminal impermeable que admet impactes prou importants i que va adreçat a la gent que s'enduu el seu terminal a activitats de muntanya o similar.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Tot seguit hem visitat Huawei on hem pogut provar els seus dos nous productes de referència. Primer l'Ascend Mate, el terminal tipus phablet que arriba per a competir en aquest segment, i l'Ascend P2, el terminal més potent de la companyia i que, com la majoria, incorpora un processador de quatre nuclis, càmera de 13mpx, Android Jelly Bean i pantalla de 4,7".

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A ZTE hem pogut veure el ZTE Open, el primer telèfon de referència amb Firefox OS que arribarà a casa nostra. Telefònica ha declarat que n'impulsarà la seva comercialització i això de ben segur suposarà un gran impuls arribat el moment de sortir a la venda.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A Fujitsu hem pogut conèixer les seves novetats, tot i que com ve essent habitual moltes d'elles no arribaran a aparèixer a casa nostra. La seva tauleta Stylistic M702, però, sí que ho farà i ben aviat. Es tracta d'una tauleta Android destinada a professionals que necessiten utilitzar un dispositiu així en entorns on hi hagi risc de mullar-se, molta pols o situacions similars.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Hem acabat el dia assistint a una demostració personalitzada de YotaPhone, un sorprenent i engrescador telèfon (encara en fase de prototip) que combina un terminal Android que per la part darrera, enlloc de tenir la típica tapa (sigui del material que sigui) equipa una pantalla de tinta electrònica. Des de la pantalla Android podem enviar a aquesta pantalla secundària el que vulguem (des d'un llibre electrònic a la ruta que hem de seguir per arribar a algun lloc). Un dispositiu molt i molt interessant que té previst arribar a les botigues de Russia a finals d'aquest 2013 i ràpidament després a la resta de països. Ben aviat publicarem un vídeo amb part d'aquesta demostració per a que ho pugueu veure en funcionament.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Us deixem finalment amb algunes fotos més del nostre recorregut d'avui pel recinte de Fira Gran Via...

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats