[MWC 2013] Dia 0

6 min

RAUL ARRIBAS | Barcelona Un any més arriba el Mobile World Congress, l'esdeveniment de referència a nivell mundial del món de la mobilitat. Tot i que el congrés comença oficialment el dilluns en realitat l'activitat com a tal arrenca sempre el diumenge anterior. Aquest any hem tingut un diumenge especialment atapeït on, a més d'acreditar-nos, hem visitat Showstoppers i MobileFocus Global, dos actes on les empreses participants ofereixen a la premsa acreditada demostracions de proximitat dels seus productes.

Per començar, hem pogut provar breument el nou dispositiu estrella de BlackBerry, el Z10. El proper dimarts podrem portar-vos més informació i detalls sobre aquest Z10 i el Q10, el nou flagship amb teclat físic, dels que recentment us hem parlat, ja que ens els ensenyaran personalment, però aquí teniu de moment unes primeres imatges d'aquest Z10. Les primeres impressions són molt positives i sembla que BlackBerry presenta un producte que pot competir al més alt nivell en l'exigent mercat dels telèfon intel·ligents.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

També hem vist App Machine, una empresa que presenta un interessant producte per a construir apps mòbils natives per a les principals plataformes sense necessitat de codificar. App Machine ofereix una sèrie d'elements (prometen que són molt i molt variats) per a crear apps de forma gràfica i intuitiva. Dilluns es fa la presentació oficial i hi assistirem per a veure si, com a mínim a la demo, és tan funcional i interessant com sembla a primera vista.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Ara us ensenyem una superfície adreçada a carregar sense cables la miríada de dispositius que actualment carreguem al damunt. Aquesta superfície, i gràcies a diferents adaptadors disponibles per a tot tipus de clavilla, permet carregar mòbils, tauletes, càmeres de fotografiar i dispositius similars.

Snapkeys és un nou teclat que ja està disponible de franc al Play Store d'Android, que ben aviat arribarà a Windows Phone i que també té previst arribar durant els propers mesos a iOS. Aquest teclat busca revolucionar la forma en què escrivim oferint només cinc punts de contacte (cadascun dels quals representa a la vegada vàries lletres diferents) i el seu diccionari s'encarrega, de forma predictiva, d'encertar el que volíem dir. Veure-ho en funcionament és realment sorprenent, us recomanem que us el descarregueu i hi feu una ullada.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Tot seguit hem visitat Sphero, la pilota electrònica controlada per Bluetooth que està aconseguint cert ressò mediàtic. La pilota en qüestió es pot control·lar des d'un smartphone o una tauleta i gaudirem d'un control remot total, a més de poder jugar amb canvis de colors i rotacions especials. Ben aviat penjarem un vídeo de l'Sphero en acció a la secció de vídeos.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Liquipel ens ha fet una sorprenent demostració del seu recobriment anti humitat. Primer ens ha mostrat com un tovalló de paper, que al tacte no semblava tenir cap característica especial, era submergit a un recipient d'aigua i no es mullava gens. La nostra mà sortia mullada però cap rastre d'humitat quedava al tovalló. Tot seguit ens ha fet la mateixa demostració amb un iPhone 5 i, en aquest cas, no us recomanem que ho proveu amb els vostres telèfons. Aviat tindreu a la secció de vídeos la seqüència d'aquestes demostracions.

La gent d'Otterbox ens va ensenyar les seves carcasses a prova de bombes. Si voleu una funda que protegeixi els vostres aparells quan aneu a fer barranquisme, sortiu amb una moto aquàtica, aneu a esquiar o situacions que normalment són molt perilloses per la vostra tecnologia personal, aquesta és la vostra solució. Disposem de dos dels seus productes per a fer proves i analitzar si realment són tan resistents com prometen, i ben aviat us ho mostrarem.

Un altre dels productes que vam estar veient és Libon, una sol·lució multiplataforma que agrupa totes les funcionalitats que a día d'avui ofereixen diversos productes (missatgeria instantània, trucades de veu sobre IP, imatges, etc). Funciona molt bé i està molt ben implementada. Ja el podeu trobar a les diverses botigues virtuals dels vostres terminals mòbils. És gratuïta i creiem que val la pena donar-li una oportunitat.

I fins aquí el dia 0 d'aquest Mobile World Congress. Demà tornem amb el que doni de si el primer dia oficial en aquest dia a dia que fem cada any durant el nostre periple pel recinte. Recordeu que anirem publicant també articles més concrets i centrats en temes més puntuals de forma paral·lela a aquests resums diaris.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats