[MWC 2012] Dia 3

7 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Arribem al tercer dia del Mobile World Congress amb l’objectiu de no deixar cap tema pendent dels que a priori ens semblaven interessants en aquesta fira, així com de recórrer tots els racons d’aquesta gran superfície que és el congrés de mòbils més important del món.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un dels aspectes més cridaners d’aquest congrés és que et pots trobar codis QR promocionant tot tipus de productes als llocs més insospitats. Aquí un exemple.

Com cada any l’Android Zone és una de les zones més concorregudes de l’esdeveniment. No està a un lloc de pas i de fet queda una mica amagada però tot i així està plena a vessar hi vagis a l’hora que hi vagis. És molt amena i transmet el toc jove i dinàmic que tant agrada a la marca d’aquest sistema operatiu.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un dels temes amb més presència al congrés ha estat l’aplicació i diferents usos de la tecnologia NFC. Molt enfocat al pagament amb el mòbil, però sense oblidar altres usos com la interacció amb l’entorn, tant els fabricants de dispositius com els desenvolupadors d’aplicacions aposten fortament per aquesta tecnologia. En mig any o un any a tot estirar estarem utilitzant-la molt més del que ara ens pensem.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A vegades els límits entre la còpia i la inspiració són molt difícils de traçar. Konka és a priori una companyia xinesa com poden ser-ho ZTE o Huawei. Fins aquí res estrany. Bé, de fet sí que té un detall estrany: el seu nom, incloent la tipografia, s’assembla molt a Nokia. I quan mires els seus terminals resulta que alguns d’ells també s’assemblen, i molt, als de la companyia finlandesa. Jutgeu vosaltres mateixos si tot és fruit d’una coincidència o de si hi ha quelcom més darrera d’aquesta semblança.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Catalunya ha volgut ser present en aquest Mobile World Congress en dues àrees diferenciades. Per una banda un pavelló prou gran i maco, localitzat a l’anomenat pavelló 3 (la plaça que hi ha entre els pavellons 1, 2 i 4) on ha ubicat algunes empreses prou representatives del desenvolupament empresarial al voltant del mòbil al nostre país.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Per una altra banda ha establert una zona pròpia a l’App Planet, la zona dels desenvolupadors, on ubicar projectes de desenvolupament que puguin captar l’atenció d’empreses i inversors.

De camí al nostre proper destí, voleu un cafè amb llet servit amb molta gràcia i art per Firefox? Mireu quina flor dibuixava la cambrera a cada got que servia.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Finalment hem acabat el dia visitant la zona d’Ubuntu. Ubuntu havia anunciat una solució per a les persones que viatgen molt que promet eliminar els ordinadors portàtils. Parteix de la premissa que un telèfon mòbil de la generació actual és, referent a processador, tant potent com l’ordinador que necessitem per a treballar cada dia. Òbviament no és tant potent com els ordinadors actuals però un usuari mitjà que no faci servir el PC per a jugar ni per a treballar amb grans vídeos realment no aprofita mai aquesta potència extra. Per tant el que proposa Ubuntu, i ja està negociant amb diverses operadores per a poder-ho oferir de cara a l’any vinent, és transformar el teu telèfon Android en un sistema dual on tinguis tant Android com Ubuntu. Quan el telèfon estigui amb tu serà un Android normal i corrent i quan l’endollis al monitor i el teclat externs l’Android deixarà pas a l’Ubuntu i gaudiràs d’un ordinador amb Ubuntu Linux de sobretaula amb totes les garanties. En realitat els dos sistemes estan sempre en funcionament i només canvia que depenent de la situació del telèfon un o l’altre passen a primer pla, amb el detall que quan és Android el que està a primer pla l’Ubuntu es queda en un estat semi vegetatiu per a consumir molt poca bateria addicional. Els dos sistemes comparteixen el sistema de fitxers i el mòbil haurà de venir així de fàbrica, tot i que si som dels que ens agrada desbloquejar el nostre telèfon i instal·lar-nos versions alternatives del sistema operatiu també tindrem la possibilitat d’afegir aquest Ubuntu al nostre terminal tot i que la nostra marca no ho hagi fet d’origen.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Comenta-ho al fòrum

stats