[MWC 2012] Dia 2

7 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Segon dia de Mobile World Congress quan encara no ens hem recuperat del tot del primer. Un congrés d’aquestes característiques és tan interessant que acaba essent bastant exigent a nivell físic, tot i que no podem negar que l’atractiu de la situació fa que tot valgui la pena i estiguem encantats de poder portar-vos aquestes impressions de primera mà.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Avui el dia ha començat a la conferència de desenvolupament de BlackBerry. Una horeta i mitja de xerrada ben estructurada, amena i interessant, amb els plans de la companyia canadenca per a aturar la pèrdua de presència que vénen patint des de fa uns anys. Ha estat centrada en BlackBerry OS 10, la propera versió del seu sistema operatiu que serà compatible tant amb els seus smartphones com amb la seva tauleta (l'anomenada PlayBook), i en les facilitats que donen als desenvolupadors per a poder afegir aplicacions a la botiga en línia. Un dels aspectes destacats és que la gran majoria de les aplicacions d’Android es poden migrar amb poc o gens d’esforç als dispositius de RIM.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Al final de la conferència ens han regalat als assistents una BlackBerry PlayBook, cosa que volem agrair a RIM. Ben aviat us donarem les nostres impressions de com es comporta aquests tauleta amb la nova versió del seu sistema operatiu que ha aparegut fa poc, el PlayBook OS 2.

Un cop acabada la conferència ens hem dirigit a ASUS per a comprovar de primera mà el nou smartphone. Ben aviat publicarem un vídeo sobre aquest aparell tan interessant i original que no trigarà gaire a arribar a les nostres botigues.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Continuant el nostre recorregut per les empreses fabricants de dispositius ens hem dirigit a Huawei per a poder experimentar personalment el nou Ascend D Quad, el potentíssim smartphone de la companyia asiàtica que van presentar a la roda de premsa de diumenge passat. També hem enregistrat un vídeo d’aquest terminal que us mostrarem ben aviat.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

La següent parada ha estat la conferència de desenvolupament de Samsung. La companyia coreana s’ha centrat en Android i, especialment, en el nou S Pen, el llapis tàctil present a la gamma Galaxy Note (mòbil i tauleta). Han estat mostrant l’API i algunes de les classes de control del dispositiu cosa que ha fet que la conferència fos una mica espessa. També han comentat les característiques multimèdia i de videojocs dels nous telèfons amb el sistema operatiu Bada.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un dels altres fabricant visitats ha estat Novero, on ens han ensenyat l’híbrid entre tauleta i netbook que porta instal·lat tant Windows com Android, enfocat clarament a perfils de negocis que viatgin sense voler renunciar a la seva oficina de feina habitual.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Seguidament hem anat a l'estand deViewSonic, on aquesta companyia presentava els seus telèfons Android amb Ice Cream Sandwich, uns dispositius amb la particularitat interessant que permeten la possibilitat de connectar-hi alhora dues targetes SIM. La gent que no vulgui dur dos mòbils al damunt pot ara ja gaudir d’un telèfon Android prou potent i inserir-hi dues targetes SIM de companyies diferents.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Com a curiositat, i com ja va passar l’any passat amb aquesta mateixa empresa, hi ha qui té clar com congregar una multitud en un congrés d’homes de negocis com aquest. Com veieu no cal presentar un mòbil ultramodern per atraure atenció.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Demà més, en el que serà el nostre tercer dia al Mobile World Congress 2012.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats