[MWC 2012] Dia 1

10 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Un any després tornem a estar a la Fira de Barcelona per a gaudir del congrés de telefonia mòbil més important del món, el Mobile World Congress. Aquest primer dia ha estat una jornada molt complerta. Durant les properes setmanes anirem publicant diferents articles enfocats en temes més concrets però aquest és el resum general del nostre primer dia al congrés.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

El dia ha començat molt d’hora. Nokia, davant la por a una vaga de transport públic que finalment no s’ha dut a terme, va avançar l’hora de la seva conferència a les vuit del matí i allà estàvem per a rebre les novetats de la marca. Durant la mateixa s’ha anunciat que el Lumia 900, el seu telèfon amb Windows Phone més potent, sortirà a la venda a molt més països que no pas actualment, a més d’un altre terminal de la gama Lumia enfocat a la capa d’entrada als smartphones, el 610. Xarxes socials i capacitats multimèdia a bon preu sota Windows Phone, que a partir d’ara rebaixa sensiblement els requisits mínims que han de satisfer els terminals per a poder-lo implementar.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un dels punts destacats de Nokia, i sobre el que han fet èmfasi, és en la seva oferta de serveis de valor afegit que incorporen als seus terminals, com Drive o Reading. També han anunciat tres nous models de la gama Asha, telèfons dels de tota la vida enfocats principalment als països emergents.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

La sorpresa del dia ha arribat amb la presentació del PureView 808, un smartphone amb Nokia Belle (antic Symbian) que destaca per la seva càmera de 41MP. Caldrà veure en proves reals si aquesta càmera és com es diu que és ja que en proves fetes al mateix congrés s’aprecien comportaments i situacions que indueixen a pensar que alguna cosa se’ns escapa de moment. La decisió de fabricar un telèfon així, amb un element tan destacat, amb el sistema operatiu Belle ha generat prou controvèrsia.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Hem visitat la fira i hem passat, entre d’altres, per l’stand de LG, on hem pogut veure el nou vaixell insígnia de la companyia: l’Optimus 4X HD, un potent Android amb Tegra 3 (quatre nuclis més un d’extra per a estalvi d’energia) a 1,5GHz, una pantalla de 4,7” True HD IPS Display, càmera de 8MP, Ice Cream Sandwich (la darrera versió d’Android) i una bateria amb molta més capacitat del que estem acostumats (2150mAh). Té un gruix de 8,9mm.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

També hem tingut a les nostres mans el nou LG Optimus Vu, el terminal dirigit a competir directament amb el Samsung Galaxy Note com a smartphone de dimensions quasi de tauleta. Processador de dos nuclis, càmera de 8MP, una pantalla de 5 polzades amb relació d’aspecte 4:3 i 8,5mm de gruix.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Finalment també hem pogut comprovar per nosaltres mateixos com és l'evolució del mòbil amb 3D de la companyia. S'anomena LG Optimus 3D Max.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Tants els terminals de Nokia com els de LG els podreu veure ben aviat en vídeo aquí, a Ara VaDeJocs.

A Samsung hem pogut veure que hi ha vida més enllà d’Android, amb el Samsung Wave 3 com a telèfon destacat amb sistema operatiu Bada. Pantalla de 4 polzades, processador de 1,4GHz, Bada 2.0, càmera de 5MP i diverses funcions multimèdia i socials.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Hem pogut veure i provar la nova Galaxy Note 10.1, la tauleta de Samsung inspirada en el Galaxy Note (mòbil). Incorpora el S Pen com el seu germà petit (tot i ser el telèfon més gran), té una pantalla de 10,1 polzades i un processador dual de 1,4GHz.

També hem pogut parlar amb els representants d’NVIDIA, als quals hem entrevistat sobre l’actualitat tant del món mòbil com del PC. L’entrevista i alguna foto més les podreu veure en un futur article un cop organitzem tot el material recopilat durant aquests dies de congrés.

Un dels altres llocs visitats ha estat Golla, l’empresa de fundes per a telèfons, tauletes i ordinadors portàtils que dóna un toc de color i distinció als nostres dispositius. Presentaven la nova temporada de fundes i la veritat és que ens ha agradat molt.

A l’stand de Fujitsu hem pogut comprovar com n’és de certa l’afirmació que els seus propers dispositius (dels quals us en parlarem en un futur article) són a prova d’aigua. Com a mostra un botó.

També hem assistit al dinar de premsa de Sony on hem pogut enregistrar unes primeres impressions de l’Xperia S, el telèfon més potent de la companyia ja separada d’Ericsson.

Com colofó final al recinte de la Fira de Barcelona, que no del dia, hem anat a un exclusiu esdeveniment organitzat pe NVIDIA al voltant dels videojocs al qual hem tingut l’honor de ser un dels pocs mitjans convidats. Tot i que us durem informació més detallada de l’esdeveniment més endavant allà hi havia des de videoconsoles de quan èrem petits fins a un avançat simulador de conducció o les noves incorporacions a la Tegra Zone, la botiga de videojocs per a mòbils i tauletes equipats amb xips de la família Tegra d’NVIDIA.

Per rematar el dia hem anat a MobileFocus, l’esdeveniment per invitació que ha tingut lloc a l’hotel Rey Juan Carlos I, on hem pogut veure de prop i interactuar amb terminals coneguts (com el Lumia) i desconeguts (el Samsung Galaxy Beam, que podreu veure en vídeo ben aviat), i diferents aplicacions i aparells complementaris als telèfons i tauletes.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

I això ha estat tot el primer dia de congrés. Dimarts tornem amb més informació de primera mà del Mobile World Congress 2012.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats