[MWC 2012] Conferències de Huawei i Sony

5 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Dilluns comença el Mobile World Congress 2012 però, com cada any, el congrés comença diumenge. Avui hem assistit a les conferències de premsa de Huawei i Sony, la primera al CCCB i la segona a l’annex del Palau Sant Jordi.

La conferencia d'Huawei ha estat avorrida ja que s’han passat molta estona, i en un anglès molt millorable, parlant d’un sol telèfon mòbil. Això sí, el telèfon la veritat és que a priori és impressionant. L’Ascend D Quad és, en les seves dues versions, una autèntica bèstia. És un dispositiu Android amb Ice Cream Sandwich, la versió 4 d’aquest sistema operatiu de Google, i Huawei ha desenvolupat per a l’ocasió un processador de quatre nuclis a 1,2GHz i 1,5GHz que, segons tota la seva publicitat, és més potent i consumeix menys energia que els seus competidors.

El mòbil arribarà en dues versions, la normal i la XL. La diferència entre les dues versions serà la bateria, de 1800mAh en el primer cas i de 2500 mAh en el segon. Asseguren que el model normal tindrà una durada de bateria d’entre un i dos dies en mans d’un usuari intensiu i l’XL d’entre dos i tres dies en les mateixes mans.

Cap al final de la conferència han presentat també un model més conservador, tot i ser un potent doble nucli amb Ice Cream Sandwich, anomenat Ascend D1. Malgrat no arribar a les característiques del seu germà ens trobem davant d’un terminal a priori tant potent com els més potents que hi ha ara mateix al mercat.

Huawei ha presentat poques coses però molt sonades, i ha aconseguit despertar el nostre interès amb aquest Ascend D Quad que arribarà als mercats de tot el món abans d’aquest estiu. Han volgut destacar que al ser una empresa poc coneguda a occident s’han plantejat l’objectiu de fer els millors dispositius a preus molt competitius, i ara caldrà veure si ho han aconseguit. Com a colofó final, i sense mostrar ni una sola imatge, han anunciat que estan preparant una tauleta de quatre nuclis que serà espectacular. Dubtem que puguem veure-la en els propers dies o sigui que aquest anunci sembla més un brindis al sol que una realitat.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un cop acabat l’acte ens hem desplaçat a la conferencia de Sony. L’empresa japonesa ha presentat dos terminals nous i un que ja havien presentat al CES passat, però que és el model de referència de la companyia. Precisament han fet un anunci d’aquest darrer, l’Xperia S, ja que sortirà a la venda en exclusiva aquesta mateixa setmana només a Barcelona. És d’esperar que un cop acabat el MWC surti a la venda a tot arreu.

Els altres dos terminals presentats són l’Xperia P i l’Xperia U, un de gama alta però menys potent que l’S i l’altre de gama mitjana adreçat a una població jove que vol gaudir d’internet i xarxes socials al seu telèfon. Tots tres terminals són Android amb Ice Cream Sandwich i gaudeixen d’NFC.

Un dels aspectes que ens ha cridat l’atenció de la conferencia és l’absència total de l’Xperia Play a tota la presentació. Han aparegut, i fins i tot n’hi havia per a provar-les, Playstation 3 i PS Vita, però del telèfon estrella que van presentar fa tot just un any que estava destinat a revolucionar el món dels videojocs al mòbil res de res. L’han abandonat completament d’una forma que a nosaltres no ens agrada gens i que fa que ens qüestionem si, quan parlen de l’Xperia S com a telèfon Playstation Certified i diuen que rebrà tot el suport de la companyia, aquest suport serà real o serà com el que (no)va rebre l’Xperia Play.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

També HTC ha aprofitat el dia d’avui per a fer la seva conferència de premsa. Ha presentat la nova família One, que tindrà com a primers integrants el One X, el One S i el One V. Tots tres gaudiran de sortida d’Ice Cream Sandwich i s’espera que arribin als mercats de tot el món el segon quadrimestre d’aquest 2012.

D’entre aquests tres terminals destaca l'One X, el nou vaixell insígnia d’HTC. Amb un Tegra 3 a 1,5GHz al cor, 1GB de RAM i una pantalla de 4,7” amb resolució HD estem davant d’un dels candidats a mòbil de l’any. Incorpora NFC, com la gran majoria de mòbils punters presentats a aquest congrés, i prometen la millor càmera del món mòbil. Temps tindrem de comprovar si és cert...

Demà tornem amb totes les noticies del primer dia del Mobile World Congress 2012. Demà comença realment l’espectacle!

Comenta-ho al fòrum

stats