Lliurament dels primers Three Headed Monkey Awards

4 min

Com vam anunciar-vos, dilluns passat vam assistir al lliurement de premis del 1r Premi Internacional de Videojocs Three Headed Monkey Awards, que va tenir lloc a l'auditori del centre Caixafòrum de Barcelona. Una cerimònia que no va limitar-se a una simple enumeració dels mèrits dels guardonats, sinó que va oferir dues conferències prèvies molt interessants i que va mostrar al públic imatges de joc real dels projectes que han merescut la distinció del jurat.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Aquesta primera edició ha ofert mostra de l'espectacular qualitat d'uns treballs que, en el fons, són obra d'estudiants amateurs, futurs professionals de l'animació i dels videojocs amb un futur prometedor, a jutjar pel que vam poder veure durant l'acte, organitzat per la UPC School, una proposta que ha sorgit del Màster en Disseny i Creació de Videojocs de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'acte va començar, però, amb la participació de dos ponents que van ficar-se els oients a la butxaca amb les seves exposicions respectives, dins del cicle de conferències Open Talent. D'una banda, Horacio Martos, cocreador de l’estudi Social Point, va explicar de quina manera va formar-se i va posar en marxa la seva exitosa aventura empresarial. Aquesta jove empresa barcelonina de videojocs es troba en ple creixement, que reuneix amb els seus videojocs davant de les pantalles a més de dos milions de jugadors diaris. Segons Martos, deuen el seu èxit tant a la cura que dispensen a tots els seus projectes com al fet que han decidit centrar l'atenció al segment de jugadors masculins de Facebook, un públic diferent d'aquell al que van dirigits la majoria de jocs que es poden trobar en aquesta xarxa social. Social Empires, Social Wars, Pool Master, Trial Madness o Super Crayon són alguns dels noms dels seus treballs amb més jugadors. Per altra banda,Niko, fundador de l’estudi Nikotxan i creador de Cálico Electrónico, va explicar el seu periple professional i artístic i va presentar en públic el primer capítol de la quarta temporada de la seva sèrie d’animació del seu personatge estrella, que va néixer com a mascota virtual que ajudava als visitants d'una pàgina web de productes informàtics a comprar online.

Després de les dues xerrades prèvies i de la interpretació al piano per part de Daniel Palacios, un jove i talentós músic, d'algunes de les partitures de les bandes sonores dels escenaris més recognoscibles del clàssic de la lluita arcade Street Fighter II, el jurat va procedir al lliurament de distincions als millors concursants. Es van atorgar tres premis: el Premi Menció del Públic, amb una dotació de 1.500 €, el Premi UPC, d'idèntica dotació, i el Premi al Millor Projecte presentat a concurs, amb una dotació de 3.000 €. Tot i que es tracta de la primera edició d'aquests premis, s'han presentat a concurs un total de més de trenta projectes. Els membres del jurat, Manel Sort, Simón Lee i Ramon Nafria, van destacar la qualitat de tots els projectes presentats

En la categoria Menció del Públic el premi va recaure en Nihilumbra, un original joc de plataformes en dues dimensions, a càrrec de BeautiFun Games, en el que haurem de controlar un estrany ésser de forma etèria; un joc amb un desenvolupament pausat, música inspiradora i múltiples trencaclosques, en els que els colors tindran un paper força important. Es tracta d'un joc originalment desenvolupat per a iOS que també tindrà versió per a Android. El projecte distingit amb el guardó Premi UPC va ser Betty the Bee, un títol amb un apartat gràfic digne de menció, d'estètica cartoon, que recorda força en el seu aspecte a pel·lícules recents d'animació 3D i que en el seu desenvolupament sembla inspirat en clàssic Mario 64. Finalment,Forgotten Kodama, un treball de Hugging Cactus Studio, que va ser el títol distingit amb el premi al Millor Projecte, un joc de plataformes, amb elements de beat'em up i de tema ecologista, un joc molt vistós, amb una banda sonora de tall èpic.

No només celebrem que es lliurin premis als creadors amateurs sinó que vam poder constatar, com la resta d'assistents a la cerimònia, que, si tot va bé, la qualitat dels projectes distingits augura que als guardonats els espera un futur prometedor.

Redacció: J-A Ros Fotografies: J. Serra

stats