L'adéu de Bizarre Creations

2 min

Aquest divendres dia 18 de febrer, Bizarre Creations, l'estudi situat a Liverpool i creat l'any 1994, tanca les seves portes definitivament.

Activision, propietària de l'estudi, ha decidit posar-lo a la venda, a causa de la situació econòmica de l'empresa i a les baixes vendes dels últims productes desenvolupats per Bizarre, sobretot del videojoc de conducció arcade Blur, i del joc de trets d'en James Bond a PlayStation 3 i Xbox360, BloodStone.

Fins ara, tot i els rumors de Microsoft com a possible compradora de l'estudi, Activision no ha rebut cap oferta de compra, per tant, Bizarre Creations tancarà les portes aquest 18 de febrer. S’especula, però, que els prop de dos-cents treballadors de la desenvolupadora seran contractats per altres companyies que estaven pendents del desenllaç de la complicada situació l'estudi britànic.

Bizarre Creations va debutar a Playstation amb el joc de Formula 1 ’97, va ser el primer esglaó per a que l'estudi esdevingués un referent dels videojocs de conducció. Aquesta trajectòria ascendent es va confirmar amb Metropolitan Street Racer per a Dreamcast i va assolir la maduresa amb les quatre entregues de Project Gotham Racing per a les dues consoles de Microsoft. Altres jocs destacables són Fur Fighters, Treasure Planet, The Club o els arcade Geometry Wars 1 i 2.

Com a curiositats podem destacar que a Project Gotham Racing 2 (2003) hi havia una opció per jugar a una versió preliminar de Geometry Wars i que aquest joc de conducció va ser el primer en incloure circuits urbans de Barcelona (tot i que la qualitat del video de sota no fa justícia als gràfics reals del joc).

Comenta-ho al fòrum.

stats