Desarticulada la cúpula d’Anonymous a l’Estat Espanyol

1 min

A través del seu compte oficial de Twitter, la Policia ha informat de la detenció a Barcelona, Alacant i Almeria, dels tres màxims responsables del grup de hackers Anonymous a Espanya.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

Segons fonts policials, un dels tres detinguts disposava d’un servidor en el seu domicili, des del qual s’hauria atacat el conjunt d'informació emmagatzemada de la de xarxa de venda online de PlayStation, i també entitats com el BBVA, Bankia, ENEL, els governs d’Egipte, Argèlia, Líbia, Iran, Xile, Colòmbia iNova Zelanda. Ara bé, el principal motiu de l’actuació policial es deu a l’atac que Anonymous va llançar contra la Junta Electoral Central el dia 18 de març i també contra les webs dels Mossos d’Esquadra o el sindicat UGT en dies posteriors.

Aquesta organització s’estructura en diverses cèl·lules que actuen de forma independent. Tot i així, es coordinen per a llançar alhora atacs de denegació de servei (DDoS) per tal de col·lapsar servidors web, normalment a través d’ordinadors “zombi” infectats d’arreu del món.

Es tracta del primer operatiu contra Anonymous realitzat a l’Estat Espanyol. Les úniques operacions similars s’havien produït a Estats Units i a Anglaterra, principalment per la dificultat que suposa identificar i localitzar els integrants del grup.

stats