Cloenda del 30è Saló Internacional del Còmic

4 min

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Diumenge sis de maig va tancar portes la trentena edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb un èxit absolut de públic. Al voltant de 108.000 persones van visitar el saló durant els quatre dies que va durar l'esdeveniment, que en aquesta ocasió celebrava els quaranta anys del clàssic Mazinger Z amb la presència del seu creador, Go Nagai, i l'espectacular exposició Robots a la seva tinta.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Els robots i la seva relació amb el còmic han estat l'eix d'aquest acte, on també ha destacat, com és habitual, el món dels superherois, a més d'exposicions de temàtica molt diversa algunes de les quals comentarem en més detall en altres articles. La Xina va exercir de cultura convidada i vam poder veure, per primer cop per a molts de nosaltres, els màxims exponents d'aquesta potent industria asiàtica de producció de còmics. Tampoc van faltar a la seva cita habitual les principals editores i distribuïdores, així com un recordatori de Moebius, recentment desaparegut, o espectaculars demostracions i tallers, a càrrec de dibuixants de Cavall Fort o de l'Escola Joso, per esmentar-ne dos exemples.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

Un esdeveniment totalment consolidat i on la presència de nens i nenes, especialment durant el cap de setmana, permet albirar un futur sòlid i un relleu generacional en aquest art que fins fa no tant era considerat només apte per a nens.

[pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

A continuació us deixem algunes fotos panoràmiques d'aquests dies. Llarga vida al Saló del Còmic de Barcelona!

stats