Avui, darrer @gendigital de la temporada al Canal 33 [#GDTV]

2 min

Aquest ha estat un any especial per a l'equip de Generació Digital, el programa de ràdio sobre videojocs i noves tecnologies compleix enguany deu anys en antena. Aquesta celebració, a més, va acompanyada del salt a la petita pantalla: Generació Digital es va convertir l'any passat en programa de televisió, dins de l'oferta cultural del Canal 33 de Televisió de Catalunya, i clou avui la seva primera temporada d'emissió.

JOAN-ALBERT ROS | Barcelona

El que va néixer originalment com una tertúlia abrandada de discussió sobre el món dels videojocs, l'any 2002, amb el nom deGame Over, a l'emissora Ona Catalana, s'ha convertit, sense perdre els seus orígens, en un programa informatiu que fa divulgació sobre l'oci electrònic i la cultura digital plenament consolidat, que entreté i informa els oients de la darrera hora del món tecnològic, tant des de la ràdio com des de la televisió.

Des de Catalunya Ràdio, Generació Digital ofereix les tardes dels dissabtes un espai de discussió amb tertulians especialitzats en l'electrònica de consum, els videojocs i l'actualitat tecnològica, també s'ocupa de donar a conèixer propostes culturals interessants, sense complexes de cap mena, des d'una perspectiva particular i intransferible. Les tardes de diumenge, quan el futbol ho permet, Generació Digital es converteix en un programaculturalment dispers, d'allò més eclèctic, capaç d'abordar temes vinculats amb el cinema, la literatura, l'animació o les sèries de televisió. Al Canal 33, Generació Digital varia el seu format, però mantenint la mateixa filosofia, i cada setmana, les nits de dimecres, entrevista un convidat i s'interessa per la seva relació amb el món digital, hi estigui o no vinculat especialment, alhora que s'ocupa de temes relacionats amb la cultura de la generació que va néixer amb els primers videojocs, amb la voluntat de difondre l'actualitat tecnològica i de posar-la a l'abast delsteleespectadors, de manera desimbolta i amena.

En el darrer Generació Digital de televisió de la temporada s'ocuparà avui, després del partit transcendent del Barça a la Lliga de Campions europea, d'un tema transcendental, el fet religiós. El programa parlarà de videojocs amb component espiritual, i presentarà aplicacions de telefonia mòbil per a creients, tambéexplicarà de quina manera les religions s'han adaptat a internet, com la vida després de la mort afecta la nostra identitat digital i com els principis ètics que apliquem en el món real afecten també el món virtual.

El moll de l'os de l'equip de Generació Digital el conformen Albert Murillo, director, Jordi Sellas, realitzador i presentador, Gina Tost, presentadora i coordinadora de continguts, Francesc Xavier Blasco, redactor i productor, iNoemí Agustina i Elisabet Sánchez, productores.Des d'Ara VaDeJocs, per l'especial vinculació que mantenim amb un programa que seguim i amb el que col·laborem sovint, volem afegir-nos a la celebració d'aquest any especial i felicitem els responsables de Generació Digital.

stats