Avanç: Assassin's Creed III

2 min

La premiada i prolífica saga ha mostrat aquest 5 de març la nova cara del seu pròxim episodi, que sortirà a la venda el 31 d’Octubre d’aquest any i portarà per títol Assassin’s Creed III. Un nom que il·lustra el nou punt de partida que la sèrie d'Ubisoft emprèn, quedeixa definitivament enrere Ezio i Altair, els principals protagonistes anteriors les memòries de de Desmond Miles dinsl’Animus. Aquest nou marc ens transporta fins a finals del segle XVIII al continent americà, en ple context revolucionari, encarnarem un descendent de nadius americans i d’anglesos. El joc serà llançat per a Xbox 360, PlayStation 3, PC i Wii U.

El nou títol se situa en plena guerra entre l’Exèrcit Continental de George Washington i l'exèrcit britànic. El nou assassí, Connor, és un mestís mohawk i britànic que lluita per la llibertat enmig del conflicte, presumiblement en nom del gremi d’assassins. El vídeo promocional ens trasllada al 1777, dos anys després de l’esclat revolucionari i sis anys abans de la seva fi, el 1783. També deixa entreveure el retorn als espais oberts, en contrast amb les limitacions que imposen els carrerons d’una ciutat, un canvi obligat si es pretén mostrar el camp de batalla.

El desenvolupament i la producció del joc, encapçalats per Ubisoft Montreal, amb l’ajut de sis estudis més de la mateixa companyia, han estat els que han requerit un major volum de treball per part dels equips involucrats en la seva creació. Segons assegura la mateixa companyia, ACIII és “el projecte més gran en la historia d’Ubisoft”. Una altra lloança prové del cofundador de la productora Yves Guillemot : Assassin’s Creed 3 disposa dels més grans escenaris de la franquícia fins al moment. El progrés en continuades parts d’una mateixa saga hauria de ser lògic i, tot i la reducció substancial de la durada jugable a Assassin’s Creed Revelations, s’espera tornar a l’esperit sandbox d'AC: Brotherhood i encara superar-lo.

Tot i que encara no disposem de seqüències intrajoc, el tràiler deixa clares certes novetats. Des del punt de vista de l’armament es canviarà la ballesta per l’arc, un aspecte potser tan subjecte al context com a l’avanç tecnològic dit. També és possible que l’enemic ataqui amb fusells equipats amb baionetes,combinant el cos a cos amb el combat a distància. A favor nostre sembla que es permetrà l’ús de més d’una arma al mateix temps, ja que tal i com s’observa al vídeo, Connor lluita amb una daga i una destral alhora. Moltes conjectures i misteris envolten encara aquesta cinquena entrega, com per exemple per què el nou assassí no duu la característica cicatriu al llavi que sí tenen els seus predecessors. Per ara, la informació oficial és aquesta junt amb el vídeo que deixem a continuació.

Julià Plaza Estudiant de Periodisme i Comunicació Audiovisual, guionista novell, afeccionat als videojocs.

stats