Anàlisi: LG Optimus 2x

5 min

Ara toca analitzar un dels últims mòbils de gamma alta de la multinacional LG. Es tracta de l'LG Optimus 2X, que se’ns ha venut com el primer terminal mòbil a incorporar un processador de doble nucli. Va ser presentat al Mobile World Congress de Barcelona, on ja va ser un dur competidor al reconegut Samsung Galaxy S2.

Fabricant: LG. Fabricant: LG

Tipus de dispositiu: Telèfon mòbil.

Preu lliure: 409.99 euros (Preu lliure:expansys.es

Aquest terminal parteix d’unes excel·lents especificacions tècniques :

Pantalla: 4’’ Capacitativa de 480x800. Processador : NVIDIA Tegra 2 a 1Ghz – Doble nucli Memòria : 512MB de Ram, 7.5 GB de Rom + MicroSD de fins a 32GB Connexions : Wifi b/g/n, BlueTooth 2.1, RadioFM i GPS Sensors : Giroscopi, acceleròmetre, pròximitat i controls tàctils. Telefonia : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – HSDPA Càmeres : 8MP darrere i 1,3 MP davant. Sistema Operatiu : Android 2.2.2 actualitzable a 2.3.

Com podem observar, l'Optimus 2X porta una pantalla capacitativa de 4’’, a la resolució estàndard de 480x800. Aquesta pantalla és del tipus IPS ,que seria similar a la de l'iPhone 4, pel que fa al nivell de lluentor i contrast, no tenen res a veure, però, les diferents resolucions i la densitat de punts, en aquest apartat l'iPhone 4 guanya de molt. La pantalla mostra colors molt reals i és molt nítida, en pot arribar a mostrar 16 milions. Tot i que es tracta d'una pantalla de qualitat un pèl menor a la d'alguns mòbils de la competència hem de dir que les sensacions que transmet és molt bona i es veu molt bé.

Si per alguna cosa s’ha reconegut aquest mòbil és per ser el primer en sortir al mercat amb un processador de doble nucli incorporat (així ho constaten els Guiness World Records). En aquest cas s’ha optat per un processador Tegra 2 d'NVIDIA, que juntament amb els 512 MB de Ram fa que tinguem un dels mòbils més potents del mercat.Per a poder observar aquesta potència només cal que mirem els videojocs que estan apareixent actualment per a aquest giny, ja siguin específics per a Tegra 2 o millorats per al dispositiu. Per trobar programari específic per aquest processador, de NVIDIA, ja s’ha encarregat de fer-nos-ho ben fàcil i han creat la aplicació-botiga Tegra Zone, on podrem trobar tot el programari i notícies de la marca.

Amb aquest dispositiu disposarem de 7,5 GB d’espai intern i que podrem ampliar mitjançant una targeta MicroSD de fins a 32GB, pel que ja no tindrem problemes d’espai.

Com a bon terminal de gamma alta que és, disposarem de 2 càmeres: La frontal que es d’una resolució d'1,3MP, suficients per a poder fer vídeo-trucades o conferències, una posterior de 8MP i flaix Led -amb la qual també podrem gravar vídeo en format 1080p (FullHD) a 24fps. La qualitat fotogràfica és bastant bona, sense arribar al nivell dels Nokia o d'alguns Sony-Ericsson, però superant els nivells habituals d'HTC. Per a que pugueu observar la qualitat dels vídeos aquí us en deixem una mostra. Gràcies a la potència que ens ofereixen els processadors de doble nucli, amb aquest terminal podrem mostrar vídeos d’alta definició a traves de la sortida Micro HDMI. Així podrem veure els vídeos gravats, així com el programari disponible, ja siguin jocs, aplicacions o navegar per internet, a través d’una televisió o d'una pantalla més gran que no la de propi mòbil.

Vídeo gravat amb l'LG Optimus 2x.

Tot aquest maquinari està controlat per quatre botons tàctils a la part frontal del terminal, dos laterals que serveixen per a controlar el volum i un a la part superior que serveix per a aturar el dispositiu i tornar-lo a connectar. També disposem de dos mini altaveus a la part inferior juntament amb l’entrada de MicroUSB i una entrada de MiniJack per connectar uns auriculars o mans lliures a la part superior. Els materials són de molt bona qualitat i donen una sensació de resistència molt bona. Al tenir la pantalla de 4’’ fa que sigui un mòbils de grans dimensions, tot i que es porta molt bé gràcies al seu poc pes.

Actualment aquest terminal porta instal·lat Android 2.2.2. Tot i que des d'LG ja han anunciat que durant els pròxims mesos trauran la versió 2.3 (l’última). Això comporta que aquesta versió del sistema operatiu no està del tot preparada per a suportar el processador de doble nucli, i que per tant no arribem a poder veure'n el 100% del potencial. Tot i això, funciona de manera fluïda i no hi ha cap aplicació o videojoc que no pugui moure a la perfecció. L’únic inconvenient que podríem tenir és que l’entorn desenvolupat per LG (l’anomenat Launcher) funciona a batzegades; no és que funcioni lent, sinó que les animacions no són fluides. Per a resoldre aquest problema ho tenim ben fàcil: al Market d’Android podem trobar diverses alternatives que funcionen a la perfecció, des d’aquí hem provat ADW, Go Launcher EX i Launcher Pro, que són probablement alguns dels més coneguts.

Des d'LG s’ha inclòs algun programari especial, com per exemple SmartShare, amb el que podrem reproduir i compartir material multimèdia utilitzant la xarxa Wifi i el suport DNLA, utilitzar aplicacions comercials i gratuïtes que ens vénen preinstal·lades, com Spider-Man, Shrek Karting, Kindle, PicSay, Movie Finder, Layar, Guitar Hero WoR, Real Dart, Brúixola o Calorific. Per altra banda podrem utilitzar tot el paquet de Google, amb Gmail, Maps, Navigator, etcètera. O bé entrar al Market d’Android, on hi ha més de 200.000 aplicacions a la nostra disposició.

No volem acabar sense comentar un parell d'aspectes més: L'LG Optimus 2X és, per damunt de tot, un telèfon mòbil, pel que les a les seves funcionalitats, que no hem comentat en profunditat. Té el mateix sistema gestor de missatges curts (sms) i compleix la seva funció a la perfecció, és un terminal Quadribanda, de manera que no tindrem problemes per a poder trucar o rebre trucades a gairebé cap país del Món. La qualitat de les trucades és bona, i, com hem dit, amb els missatges breus compleix perfectament. Finalment, pel que fa a un aspecte en cap cas menor, hem de dir que la durada de la bateria no és gaire prolongada, tot i que aquest ja no és un problema només d’aquest telèfon en concret, sinó de tots o de la gran majoria de telèfons intel·ligents. Des de fa uns anys, els terminals mòbils augmenten moltíssim les capacitats tècniques, i prestacions però en canvi augmenta molt poc la capacitat de les seves bateries respectives, i això, a la llarga, és un problema i un maldecap. En aquest cas ens veurem obligats en carregar cada dia el mòbil si el fem servir,: un parell de cops al dia si el fem servir molt o un cop cada dos dies si amb prou feines el toquem.

El millor

  • Característiques tècniques.
  • La sortida MiniHDMI.
  • El preu.

El pitjor

  • Que encara funcioni amb Android 2.2.2.
  • La bateria.

En resum, estem davant d’un dels millors telèfons amb Android d’aquests dies. Tècnicament només superat pel Samsung Galaxy S2. Funciona molt bé, i segurament ho farà encara millor en un futur amb l'Android 2.3 i posteriors. Si vols un mòbil per a estar a l’última i amb una molt bona relació qualitat/preu, aquest és el teu aparell. Oriol Castellví (Sabadell, 1980), és desenvolupador d'aplicacions per a telèfons mòbils.

stats