Anàlisi: Galaxy on Fire 2 + Valkyrie

7 min

Fishlabs és una companyia que en els darrers temps s’està especialitzant en jocs per a dispositius portàtils. Avui us portem l’anàlisi de Galaxy on Fire 2 en la versió per a iPad, un simulador futurista en que tan aviat estarem combatent per a salvar la galàxia d’una invasió com fent petites feines per a aconseguir diners. A més, fa pocs dies ha rebut la seva primera expansió, anomenada Valkyrie, que també hem pogut tastar i incloure en aquesta anàlisi.

Versió analitzada: iPad.

Gènere: Simulació espacial. Desenvolupat per: Fishlabs. També disponible a: iPhone, Xperia Play, Tegra Zone, Android.

RAUL ARRIBAS| Barcelona

Galaxy on Fire 2 comença en el moment en que va acabar Galaxy on Fire. Tornem a encarnar en Keith T. Maxwell, un veterà pilot militar que tan aviat està comerciant i operant en interès personal com enrolat en una campanya per defensar la galàxia.

El joc comença amb en Keith perseguint tres pirates espacials. Un cop abatuts la seva nau pateix una avaria i crea al seu voltant un vòrtex espai-temporal que el transporta per accident a l'altra punta de la galàxia, i 35 anys en el futur. Una comunitat minera ens rescatarà i aquí començarà la nostra aventura, treballant de miner d'asteroides, per tal d'aconseguir recursos i poder sortir als sistemes planetaris veïns. En aquests sistemes començarem a fer feines més variades i ens anirem endinsant a una història, la principal del joc, que mica en mica ens anirà involucrant a un conflicte bèl·lic de dimensions galàctiques.

Galaxy on Fire 2 és un joc en el que haurem de barrejar les nostres habilitats en combat i les nostres habilitats comercials. Les missions militars, les de la campanya principal, ens reportaran guanys que podrem invertir en millores per a la nostra nau i, especialment, en naus noves i més potents. Però si realment volem engreixar el nostre compte de resultats i adquirir naus i millores potents haurem de fer algunes de les moltíssimes missions paral·leles que se'ns ofereixen a les diferents estacions orbitals que visitarem. Totes les estacions, siguin de la facció que siguin, tenen un saló on els diferents pilots i comerciants poden prendre una beguda i relaxar-se, i és aquí on podrem consultar les feines que s'ofereixen en aquell moment i decidir si en volem acceptar alguna o no. Les missions són de tipologia variada, tot i que en general repeteixen patrons habituals en aquest tipus de jocs: escortar naus de càrrega, transportar passatgers, netejar de brossa espacial algun sector, derrotar uns pirates que estan atemorint certa zona, comprar i vendre diferents productes, etc.

El sector de la galàxia on transcorre l'aventura conté una vintena de sistemes planetaris que donen cabuda a un centenar d'estacions espacials orbitals de les quatre faccions presents al joc, a més del sistema natal de l'enemic. Cadascuna de les faccions és fàcilment identificable ja que tant les seves naus com les seves estacions presenten un aspecte similar. Podrem visitar totes i cadascuna d'aquestes estacions però la rebuda que ens brindarà el sistema dependrà en gran mesura de la relació que mantinguem en aquell moment amb la facció que governi l'estació.

La nostra nau, un cop a l’espai, es controla mitjançant el característic joystick virtual al cantó esquerre de la pantalla, i el cantó dret es reserva per al botó de disparar i per als botons que controlen la selecció d'armament i equipament auxiliar de la nau. La informació de sensors i comunicacions es presenta a pantalla de forma neta i encertada, i hem de destacar també que totes les conversacions del joc porten el seu corresponent àudio amb unes interpretacions de prou qualitat. El combat és àgil i entretingut, tot i que tampoc redefinirà el gènere precisament. Els desplaçaments per les diferents seccions de les estacions es fa mitjançant un sistema de menús simple i ben estructurat, amb poques filigranes gràfiques.

Gràficament el joc és espectacular, especialment en el que a paisatges estel·lars es refereix. Tant les naus com les estacions estan molt ben representades però és a l'hora de mostrar planetes, estrelles i efectes de llum quan el joc ens deixa bocabadats. Les explosions són un altre dels punts forts del joc en l'apartat gràfic.

L'aspecte sonor també és molt bo. Com ja hem comentat tots els diàlegs del joc estan verbalitzats amb molta cura, destacant les entonacions. A més les naus i les explosions també estan molt cuidades a nivell sonor.

El joc presenta una duració prou bona tenint en compte només les missions de la campanya principal, i si ens dediquem a desenvolupar la nostra carrera per la galàxia aquesta duració es pot multiplicar fàcilment per cinc, aconseguint ser un joc d'una duració excepcional.

Galaxy on Fire 2 és probablement el millor joc d'aventures de ciència ficció que podem trobar per a iPad a la App Store. Es tracta d'un joc llarg, divertit, amb combats espacials i un apartat gràfic que sobresurt per sobre de la mitjana. Al final d'aquesta anàlisi us deixem una sèrie d'imatges capturades del joc per a que pugueu gaudir dels excel·lents paisatges espacials que ens brinda constantment el producte de Fishlabs. De vegades entren ganes de posar el pilot automàtic i simplement mirar per la finestra de la nostra nau...

VALKYRIE

Fa pocs dies ha estat publicat Valkyrie, el primer contingut addicional descarregable per a Galaxy on Fire 2. Es tracta d'un nou sector de la galàxia on poder continuar les nostres aventures, a més d'incorporar noves naus, millores i equipaments, alguns d'ells adaptats del Galaxy on Fire original. Aquesta expansió aporta una nova campanya individual que només pot ser jugada un cop finalitzada la campanya original del joc i que desenvolupa una nova línia argumental tan complerta com la primera. Amb aquesta nova campanya i els nous sistemes i estacions orbitals Valkyrie aconsegueix engrandir encara més el tamany i duració d'un joc ja de per sí molt complert.

Valkyrie es presenta com una addició indispensable per a tots aquells que hagin gaudit amb el joc original i que, un cop finalitzat, es quedin amb ganes de més. Un gran complement per a allargar la vida del joc.

El millor

  • L’aspecte gràfic en els exteriors espacials.
  • La duració.
  • La varietat de naus i millores.
  • Els diàlegs verbalitzats.
  • S'integra amb Game Center i OpenFeint.

El pitjor

Galaxy on Fire 2 i la seva expansió Valkyrie són una gran experiència que recorda clàssics de fa anys com Wing Commander, on tu i la teva nau és tot el que fa falta per a sortir a gaudir d’aventures per la galàxia." [pe2-gallery class="alignleft" ]

[/pe2-gallery]

stats