Anàlisi: Eee Pad Transformer TF101

5 min

Asus intenta guanyar part del mercat amb una tauleta tàctil d'allò més curiosa. L'Eee Pad Transformer TF101 té grans aspiracions de ser el NetBook de casa gràcies al seu teclat opcional, però sense deixar de banda la seva part de tauleta tradicional (si és que podem parlar ja de tradició dins d'un sector tan nou). Amb tot això és com Asus intenta diferenciar-se de gran part de la competència.

Fabricant: ASUS Fabricant:

Tipus de dispositiu: Tauleta tàctil.Tipus de dispositiu:

Preu lliure: A partir de 399,99 €Preu lliure:

Tot i aquesta introducció tant estranya per a aquesta mena de dispositius, hem de deixar clar que per sobre de tot, aquest nou giny és una tauleta tàctil i te unes característiques tècniques molt similars a la resta de tauletes d'Android 3.x. Són les següents: Pantalla: IPS 10.1’’ Capacitativa de 1280×800. Processador : NVIDIA Tegra 2 a 1Ghz de doble nucli. Memòria : 1GB DDR2 de Ram, 16 o 32 GB de Rom + MicroSD de fins a 64GB. Connexions : Wi-Fi b/g/n, BlueTooth 2.1, GPS, MiniHDMI Sensors : Giroscopi, acceleròmetre, controls tàctils. Càmeres : 5MP darrere i 1,3 MP davant. Sistema Operatiu : Android 3.2.

Com podem observar ASUS, igual que la majoria dels seus competidors, ha escollit el processador Tegra 2 d'NVIDIA per moure tots els continguts de la tauleta, cosa que ens assegura que totes les aplicacions disponibles actualment hi funcionaran a la perfecció. Com hem dit altres vegades, és un dels tres processadors més potents que hi ha al mercat. Juntament amb 1GB de memòria ram fa que sigui una màquina molt completa i a l'alçada de les més potents.

La pantalla és de 10.1'' de tipus capacitativa multitàctil. Utilitza la tecnologia IPS(igual que l'iPad2) amb la que gaudirem d'una lluentor i uns colors molt bons i reals. Aquesta característica, juntament amb la seva alta resolució, 1280x800 píxels, fa que puguem visionar qualsevol vídeo, aplicació o pàgina web amb gran qualitat.

ASUS ha estat una de les primeres empreses en posar a la venda una tauleta tàctil amb l'Android 3, i de moment està donant tot el suport possible perquè el dispositiu estigui sempre actualitzat. L'Eee Pad Transformer que hem tingut a les nostres mans tenia instal·lada l'última versió de Honeycomb, l'Android 3.2. Això fa que tot l'entorn es mogui molt fluid, de manera que resulta molt millor l'experiència amb aquest giny que amb les seves antigues versions.

Actualment el mercat de les aplicacions per a Honeycomb ja comença a ser més decent, i trobem moltes aplicacions adaptades a les pantalles grans i alta resolució. Tot i que encara no està a l'alçada de la tauleta d'Apple, on realment es desmarca és amb la navegació web. Suporta la majoria dels grans estàndards web, com Flash i HTML5. Tot això de manera més fluida que mai gràcies a les contínues actualitzacions i optimitzacions que treuen Adobe del seu Flash Player 10.x.

Els materials de l'Eee Pad Transformer són bàsicament plàstic, però es nota ben acabat i bastant robust. La part posterior és d'un plàstic dur amb una textura molt agradable al tacte i es pot agafar molt correctament. Aquesta part posterior hi trobarem la càmera de 5MP amb la que podrem fer fotos i gravar vídeo a 720p (vídeo HD). La qualitat de la càmera no és òptima, però resulta suficient per a fer-la servir en moments puntuals. També disposarem d'una altre càmera a la part frontal, d'una qualitat de 1.3MP que ens servirà per a fer videoconferències. En aquesta part frontal tenim un marc al voltant de la pantalla de 10.1'', que serveix per a poder agafar-la còmodament. Als laterals ens trobem amb el boto d'engegar, el control de volum, un connector propi d'Asus per a connectar a la corrent o a accessoris, una entrada per targeta MicroSD i un connector de MiniHDMI per a poder-lo connectar a una TV, un monitor, etcètera.

Les mides de la tauleta (271 x 171 x 12.98 mil·límetres) la converteixen en un aparell no massa gran. Pel que fa al pes és de 680 grams, que com la majoria de tauletes és un aspecte a millorar, quan fa un temps que la tenim agafada se'ns fa bastant pesada.

Com hem dit al principi de l'anàlisi, ASUS ha volgut diferenciar-se de la competència oferint un teclat extern per a poder introduir millor dades a la tauleta. Aquest teclat no només és això sinó que, a mes, aporta una bateria addicional, amb unes 9 hores d'autonomia (segons Asus), un TouchPad, dos ports USB i una entrada de targeta SD. Un cop el connectem la tauleta el conjunt serà molt semblant el que ens pot oferir un NetBook amb pantalla tàctil. Així podrem fer-la servir per a tasques senzilles d'oficina, per a navegar, i per a d'altres funcions típiques d'un dispositiu de característiques similars amb funcions en xarxa. A les entrades d'USB hi podrem connectar gairebé qualsevol tipus de dispositiu, com ara discs durs, comandaments de joc, etcètera. Molts d'ells estan suportats per l'última versió d'Android. Hi hem connectat un comandament d'Xbox360 i hem pogut comprovar que funciona perfectament. Per tot això i pel seu preu (125,99 euros) és una compra quasi obligada per als posseïdors de la tauleta.

Pel que fa al preu de la tauleta és de 399 € per a la versió 16GB i 499 per a la de 32GB, si volem comprar-la juntament amb el teclat, s'han de sumar 100 € a cadascuna de les versions. En el cas que el teclat el comprem en un altre moment l'import del perifèric pujarà fins als 125,99 €, com hem apuntat anteriorment.

El millor

  • Característiques tècniques.
  • Suport de Flash i HTML5.
  • Teclat opcional.

El pitjor

  • Material de plàstic.
  • Falten més aplicacions.

En resum, l'Eee Pad Transformer d'ASUS és possiblement la tauleta tàctil més completa del mercat. Està basada en Android 3.x. ASUS hi està donant tot el suport, la manté molt actualitzada; actualment amb la versió 3.2 del sistema operatiu. Suporta la majoria d'estàndards web, així que no tindrem cap problema a l'hora de navegar. L'únic punt negatiu que hi trobem és la falta d'aplicacions específiques per a Honeycomb, cosa que poc a poc va canviant. Oriol Castellví (Sabadell, 1980), és desenvolupador d'aplicacions per a telèfons mòbils.

stats