CRÍTICA DE CINEMA
Cultura 01/02/2013

El último desafío

Manu Yáñez
1 min

Direcció: Kim Ji-woon. Guió: Jeffrey Nachmanoff, Andrew Knauer. 107 minuts. Estats Units (2013). Amb Arnold Schwarzenegger, Eduardo Noriega, Forest Whitaker.

En l'actual resurrecció dels herois destralers del cinema americà dels anys 80 hi faltava Arnold Schwarzenegger, recuperat per a la gran pantalla després dels seus mandats com a governador de l'estat de Califòrnia. Un retorn que pren la forma d'impur western contemporani, sorgit de la frontera entre el format televisiu de baix cost i el videojoc motoritzat de luxe. De fet, més que les antigues pel·lícules de Schwarzenegger, El último desafío evoca el record del Texas Ranger que va immortalitzar Chuck Norris.

I com en tot western , hi ha d'haver un duel d'altura, que aquí protagonitzen el veterà xèrif i "un psicòpata en un batmòbil" a qui dóna vida l'actor espanyol Eduardo Noriega. Un cara a cara dirigit amb el pilot automàtic pel coreà Kim Jee-woon, de qui es troba a faltar la festiva creativitat que va demostrar als comandaments d'aquell desbocat asian western titulat El bueno, el malo i el raro .

Al final, el que salva el film és el seu to irònic, gairebé autoparòdic, malgrat que a més d'un espectador li pot costar de riure amb acudits que semblen concebuts pels dirigents de l'Associació Nacional del Rifle.

stats