07/07/2016

A la merda el sucre!

2 min
A la merda el sucre!

No és conya. El món es fot 2,25 BILIONS de tasses de cafè al dia. Ho diu la Viquipèdia. La BBC. I Nespresso -quan cal-. El més fort? Que tot just ara hi comença a haver una coffee scene ben parida a casa nostra. Però bé: piano piano, proliferen les opcions per als gurmets de la cafeïna a BCN. I m’han perjurat que Nømad Coffee = el més TOP d’aquest rànquing.

Disposada a comprovar-ho, tiro ronda Sant Pere avall, creuo el carrer del Bruc i em planto en un dels racons més màgics de la ciutat: el passatge Sert. Un oasi de slow life al bell mig del Born. Llum. Color. Vegetació a dojo. I un encant que captiva. Avanço uns metres i tot seguit l’olor de cafè-del-bo s’apodera dels meus sentits. Floto. I voilà! = HERE I AM: aires escandinaus. Estètica ben cuidada. I un pòster talla XL que mostra totes les opcions d’aquesta beguda universal. Llegeixo mentre flipo, i -de cop-: “Cada cafè és únic”, em dispara el multipremiat barista Jordi Mestre. I m’explica cada varietat segons la denominació d’origen / el tipus de torrat / i els altres tres milions de factors que a Nømad -i només a Nømad- tenen en compte. Després de la classe magistral, trio el que em recomana i em deixo endur pel plaer més fosc. Sense sucre. Ni pressa.

En efecte: aquí la cultura del cafè es viu diferent. Són uns catedràtics TOTALS de la matèria: cada tassa es prepara al mil·límetre. Una a una. I el barista sempre està de cara al client. També fan tallers. Showrooms. Cursos. Degustacions. I el mateix Jordi és qui s’encarrega de torrar el gra. El resultat de tot plegat és collonut, i l’èxit ha propiciat un segon must-go per als geeks d’aquesta beguda estimulant: NØMAD ROASTER’S HOME.u

NØMAD COFFEE LAB & SHOP. PASSATGE SERT, 12 NØMAD COFFEE LAB & SHOP

NØMAD ROASTER’S HOME. PUJADES, 95 (BARCELONA) NØMAD ROASTER’S HOME

stats