Golafre365

Berlín Exprés

Més enllà del ‘currywurst’

Berlín Exprés Zoom

Visitar per primera vegada Berlín durant un cap de setmana de novembre no sembla la idea més encertada. Fer-ho en cadira de rodes per un inoportú esquinç, encara menys. Però si l’ocasió s’ho mereix –un concert dels americans The Growlers– i la companyia és immillorable –Maria, Thaïs, Sergi i Elena, gràcies per la paciència!–: Golafren über alles!

Tot i que l'objectiu era gaudir en directe dels autors d'un dels meus àlbums preferits d'aquest 2016 –City Club, produït per Julian Casablancas–, tot viatge comporta un inevitable rastreig de la realitat gastronòmica; així doncs, aquí teniu tres tastets de la meva expedició llampec a la capital alemanya.

A Berlín, el fast food de qualitat té un nom i el sap tothom: currywurst. Hi ha incomptables locals i parades al carrerimbiss– que elaboren aquesta meravella calòrica a base de salsitxa bratwurst tallada en trossets, amanida amb curri en pols i banyada en quètxup. Servida en una safata de cartró amb acompanyament de patates fregides, és una opció de street food especialment idònia a altes hores de la nit, quan la gana t’alça i l'alcohol desequilibra. Curry 36 (Mehringdamm, 36, i Hardenbergplatz, 9) és la Mecawurst.

W-Der Imbiss (Kastanienallee, 49) és un dels referents més excitants de la restauració (vegetariana) local gràcies a una sorprenent carta “Indo-Mexi-Cal-Ital” on hi trobem delícies gustosíssimes com els tacos de peix a la brasa amb col i salsa especiada, les quesadillas de mongetes negres fregides, formatge Tex-mex, ceba i coriandre, la pizza de carxofa amb base de pa naan o un assortiment de curris i altres delícies de l'Índia i el Nepal que ens va deixar a tots quatre sense alè.

Dins l'àmplia oferta de cuina asiàtica que ofereix la ciutat, el vietnamita Monsieur Vuong (Alte Schönhauser, 46) s'ha erigit en capdavanter gràcies a uns plats que acosten les aromes i els gustos del delta del Mekong; les sopes pho en són l’especialitat, però ens vam decantar per dos plats fora de carta a base de noodles amb verdures, vedella i pollastre –i curri, sèsam, citronel·la...– que van caldejar-nos l'ànima de bona manera. Vuong appetit!