PANTALLES
Cultura 06/09/2013

La ficció de la nova temporada

Fem un repàs a les sèries internacionals que es poden veure a partir d'aquest mes

Eulàlia Iglesias
3 min

Encetem el nou curs televisiu i se'ns acumulen les novetats. D'una banda, les noves entregues de sèries internacionals ja conegudes: la segona temporada de The newsroom (10 de setembre a Canal+), la vuitena i última de Dexter (Fox Crime España a partir del 12), també la vuitena de Cómo conocí a vuestra madre (Fox España des del 4), la quarta de Boardwalk empire (Canal+, des del 9), l'última de Futurama (Fox España, des del 18), els últims episodis de Breaking bad (el 7 de setembre a Yomvi)... De l'altra, hi ha alguns títols nous, com els que detallem a continuació.

'BANSHEE'

Una espectacular seqüència de persecucions obre Banshee , un thriller situat en territori amish i apadrinat per Alan Ball ( True blood ) per a Cinemax, el canal d'acció de l'HBO. El protagonista és un delinqüent que acaba de sortir de la presó i que es fa passar pel nou xèrif del petit poble imaginari de Pennsilvània que dóna nom a la ficció. Allà s'amaga d'un antic còmplice i intenta reprendre la relació amb la seva exnòvia. Banshee explota, com tantes altres sèries de petits canals per cable, el potencial de sexe i violència i no treu tant profit com podria de l'escenari insòlit, com L'únic testimoni , o dels conflictes dels personatges. A partir del 2 d'octubre, a Canal+.

'HELLO LADIES'

Molta curiositat davant la primera sitcom en solitari de Stephen Merchant (03), còmplice a l'ombra de les gamberrades de Ricky Gervais, que s'estrena a finals de mes a l'HBO i seguidament a Canal+. Pels tràilers s'intueix un to de comèdia menys corrosiu que el de The office o Extras , amb Merchant en el paper de pagafantes anglès desesperat per lligar-se alguna de los moltes dones espectaculars que corren per Los Angeles. A partir del 30 de setembre a Canal+.

'HIJOS DEL TERCER REICH'

La Segona Guerra Mundial a la ficció televisiva i cinematogràfica ha estat patrimoni durant anys dels vencedors, els nord-americans. Per això aquesta minisèrie alemanya que ressegueix les trajectòries de cinc amics de Berlín del 1941 al 1945 ha resultat tot un impacte al seu país d'origen. Superproducció dramàtica i bèl·lica de gran qualitat, la molt recomanable Hijos del Tercer Reich (02) s'endinsa en la complexa Alemanya del moment sense eludir responsabilitats però deixant clar que no tothom era un nazi de manual. La podrem veure a partir del 9 de setembre a Canal+.

'LA CÚPULA'

Un dels èxits estiuencs a la televisió nord-americana ha estat aquesta sèrie de la CBS inspirada en una novel·la de Stephen King, que ha donat públicament el seu vistiplau a l'adaptació. La història se situa en petit poble de l'Amèrica profunda que queda aïllat de la resta del món per una cúpula immensa i transparent. Els habitants hauran d'aprendre a sobreviure sense contacte amb la civilització mentre es qüestionen l'origen de la misteriosa campana que els cobreix. Entre el fantàstic i les històries de supervivència col·lectiva, La cúpula (04) ha convençut més els espectadors que els crítics. En emissió a Antena 3 des del 2 de setembre.

'THE AMERICANS'

Els espies tornen a estar de moda a la ficció EUA. Si Homeland explota la paranoia actual al voltant del terrorisme islàmic, The americans (01) retorna al context més clàssic de la Guerra Freda. En aquesta sèrie, creada per Joe Weisberg, exmembre de la CIA, ens trobem amb una parella d'espies del KGB que es fan passar per pares modèlics d'una típica família ianqui a Washington. En emissió a Fox España des del 5 de setembre.

stats