MÚSICA
Cultura 05/04/2013

Un festival d'estrenes

Girona acull per primera vegada el festival musical Strenes, de l'11 al 21 d'abril

Hugo De Cominges
2 min

Com indica el seu nom, la primera edició del festival Strenes portarà a Girona un munt d'estrenes musicals. Començant pel concert inaugural, que tindrà lloc el dijous 11 d'abril i en què Els Miralls de Dylan de Gerard Quintana i Jordi Batiste compartiran l'escenari del Teatre Municipal amb Pascal Comelade. Seguint amb les presentacions dels nous discos d'Els Catarres, Lax'n'Busto, Delafé y las Flores Azules, Orchestra Fireluche i Xarim Aresté, i acabant amb un concert de clausura de luxe: el diumenge 21 d'abril Albert Pla i The Pinker Tones presentaran el llibre-disc Rolf & Flor al mateix Teatre Municipal.

SECCIONS DE FESTIVALS DE CINE

L'Strenes, que dirigeix Xavi Pascual, s'inspira en els festivals de cinema a l'hora d'estructurar la seva programació. Per Pascual, "les estrenes musicals passen molt desapercebudes, no se'ls dóna prou rellevància; en canvi, al cinema sí que es viu un ambient d'estrena". Per aquestes raons, l'Strenes compta amb diverses seccions que emulen les dels festivals cinematogràfics. A més a més, "la periodista de TV3 Gemma Ruiz farà unes petites entrevistes als músics abans dels concerts, es posarà una catifa vermella, es faran photocalls , hi haurà recepcions a la zona VIP abans de les actuacions... ", explica Pascual, que afegeix que aquest festival també té la voluntat de convertir-se en una eina per a mànagers i promotors.

La programació de l'Strenes és extensa i molt variada. El divendres 12 d'abril Els Catarres presentaran per primera vegada el seu nou disc Postals al Teatre Municipal, mentre que Lax'n'Busto faran el mateix amb Tot és més senzill a l'Auditori de Girona. L'endemà, dissabte 13, serà el torn dels barcelonins Delafé y las Flores Azules, que estrenaran el seu doble àlbum De ti sin mí / De mí sin ti a l'Auditori. Uns dies més tard, divendres 19, els gironins Orchestra Fireluche, que combinen sonoritats diverses a través d'instruments casolans i de joguina, presentaran Tants caps, tants joguets , on compten amb la col·laboració de Marc Parrot, Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts), Pau Riba, Joan Colomo, Maria Rodés, Louise Samson i Ferran Palau (Anímic). El mateix divendres 19 el cantant de Very Pomelo Xarim Aresté estrenarà el seu primer disc en solitari, Lladregots .

Maria del Mar Bonet revisarà el dissabte 13 d'abril, acompanyada de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, algunes de les seves cançons més populars i imprescindibles, mentre que el dijous 18 Cesk Freixas oferirà un concert batejat com La veu dels invisibles , en què intervindran representants de quatre entitats socials gironines. Finalment, el dissabte 20, Marina Rossell estrenarà noves adaptacions de Georges Moustaki i retrà homenatge a Salvador Espriu adaptant alguns dels seus poemes. I el mateix dia Sidonie recuperaran a la sala Tourmix una sèrie de versions que mai fan en directe, atrevint-se fins i tot amb un tema de Joan Manuel Serrat.

A l'Strenes també es podrà gaudir de l'avançament del nou disc de MiniMúsica. Artistes com Miqui Puig, Refree, Joan Colomo i Mates Mates adaptaran el seu repertori per als infants el diumenge 14 a l'Auditori de Girona. I el mateix dia Beth mostrarà per primera vegada gran part de les cançons que formaran part del seu quart àlbum.

A més d'actuacions musicals, també es faran xerrades amb grups com La Pegatina i Els Catarres, una taula rodona sobre la importància de rodar un bon videoclip, i converses-concert entre Quico Pico de la Serra i Sanjosex, d'una banda, i entre Mine! i Pau Riba, de l'altra.

Strenes: Diversos espais de Girona

De l'11 al 21 d'abril

www.festivalstrenes.cat

stats