PALADARS
Cultura 15/02/2013

Un elegant bistrot per al Raval

Una de les barres més populars de Barcelona, ara també sense presses

Eva Rexach
2 min

No és cap secret que la barra del Cañete és, des de fa unes temporades, una de les més populars de Barcelona. I això és degut no només a la seva indiscutible qualitat, sinó també a tots els elements absolutament imprescindibles en un establiment que aspira a tenir una clientela fidel: l'ambient, la professionalitat dels seus cambrers, la constant innovació en els plats, tapes i platillos que preparen i, sobretot, el que dóna nom a l'espai: una barra magnífica, al voltant de la qual els comensals devoren pringás , ensaladilles russes, albergínies amb mel, steak tartars de vaca vella, ostres, gambes, truites del dia i tota classe de peixos fregits i plats més elaborats mentre observen el ritme frenètic dels cuiners i cambrers.

Ara el Cañete fa un pas endavant i es converteix en un bistrot. En un restaurant per fer-hi una sobretaula el temps que faci falta. En un lloc on gaudir del menjar sense presses i on recuperar receptes clàssiques que de mica en mica estan desapareixent de la memòria d'alguns clients, però no pas de la de Josep Maria Masó, el xef a càrrec de les dues cuines. I com a mostra, tres exemples de plats que cal demanar per encàrrec però que asseguren l'èxit: el filet Wellington (embolicat amb pasta de full); la llagosta vermella a la royale (amb salsa holandesa de tòfona, o a la cardinale , amb salsa holandesa de cranc; en els dos casos, cuites a la planxa), i l'escórpora a la provençal, farcida de tomàquet a dauets, olives i tàperes.

DOS MENÚS, DUES BUTXAQUES

El gran encert del nou Cañete, situat just al costat del primer, és oferir dos menús per a dues butxaques però amb un únic plantejament: l'ingredient de proximitat i de qualitat (hi ha productes, com les pulardes i els ànecs, que el Josep Maria es fa portar expressament de granges de la Cerdanya).

El menú gurmet, a 35 € disponible només els migdies, ofereix dos entrants, un principal, postres, vi i pa: per exemple, aprofitant que estem en temporada, un xató amb truita de mongetes del ganxet; uns deliciosos musclos a l'estil belga; l'excel·lent presa ibèrica a la brasa (un dels plats estrella també a la barra) i el pa amb oli i xocolata. El menú degustació, a 60 €, es consensua amb el mateix xef d'entre els plats de la carta: una bullabessa, uns pèsols de Llavaneres amb carxofes i botifarra negra, un turnedó Rossini, el pop gallec a la brasa amb patates Michigan, la llebre a la royale, el caneló de pularda rostida i beixamel de tòfona, l'arròs amb costella d'ibèric i cabra de mar, la cuixa de xai lletó amb polenta i suc de romaní… Cuina de bistrot, com dèiem, ben elaborada, sempre en el punt just de cocció (o en el punt que vosaltres vulgueu, en el cas de la carn). I si us quedeu amb gana, sempre podeu demanar uns formatges. I uns postres: menjar blanc amb coco i mango, macedònia amb almívar de fruita de la passió i esponjós de xocolata amb taronja.

stats