ART
Cultura 20/09/2013

Algunes cites amb la Mercè

Coses (artístiques) per fer durant la festa major de Barcelona

Sara Armada
3 min

Hi ha persones que quan senten la paraula cultura es posen la mà a la pistola i persones que en canvi marquen en vermell cada primer diumenge de mes al calendari, per aprofitar la jornada d'entrada gratuïta que ofereixen molts dels museus de la ciutat de Barcelona. A aquestes últimes els dediquem la plana, amb una tria d'algunes de les possibilitats que ofereixen les Festes de la Mercè als vianants amb curiositat i temps. A més, dimarts 24 els museus de Barcelona fan jornada de portes obertes. Consulteu-ne els detalls a Merce.bcn.cat.

LA TERRASSA DEL MACBA

Només dimarts 24, al Macba li sortirà una terrassa per atrinxerar-se a espiar els vianants i els ollies dels skaters que vénen d'arreu del món a foguejar-se a la plaça dels Àngels. Al migdia, fins i tot hi actuarà un DJ i durant tota la jornada es podrà visitar gratuïtament l'exposició Art, dos punts , un complet trajecte per les tensions de la modernitat. Tot plegat, pensat per anar-hi amb els més petits: s'hi habilitarà una zona baby friendly , preparada per descansar i donar menjar a la canalla, i s'hi durà a terme un taller familiar amb els artistes Jordi Ferreiro i Quim Packard.

El Macba ofereix també visites guiades i una venda especial de Macbabooks, que són els catàlegs d'exposicions programades, a bon preu, i la resta de dies les entrades són a preu de 2x1 (Macba. Pl. dels Àngels, 1).

GEGANT VOLADOR

El gegant de la Ciutat, el que balla pel terrat, ha agafat embranzida i en el cartell que ha creat per a la festa el fotògraf Joan Fontcuberta s'ha llançat a volar com un superheroi que esguarda Barcelona des de les altures. Guardonat últimament amb el Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad, un dels més importants del món, Fontcuberta prepara ara mateix el projecte Deletrix , un llibre i una exposició sobre la història de la censura en els textos escrits i, per a la seva execució, el Pen Català ha posat en marxa una campanya de microfinançament a Verkami (cal reunir 50.000 €). Per cert, fins dilluns 23, els gegants i gegantes i els seus convidats s'han instal·lat a les sales del Museu Marítim, a les Drassanes Reials (Museu Marítim de Barcelona. Av. de les Drassanes, s/n).

DESCOBRIR QUÈ ÉS EL TAGTOOL

El Tagtool és una eina col·laborativa que permet dissenyar performances visuals -com grafitis de llum- i animacions, i projectar-les a gran escala. Se la va inventar el col·lectiu vienès d'artistes de street art OMAI, una associació sense ànim de lucre que durant la Mercè prendrà els murs del Museu de Zoologia, al Parc de la Ciutadella (dies 20, 21 i 23 de 22 h a 1 h; 22 i 24 de 21.30 h a 24 h), i fins i tot us deixaran que la proveu vosaltres mateixos. El Tagtool té una app disponible per a l'iPad (costa 35,99 €). Museu de Zoologia. Parc de la Ciutadella.

FER UN TAST DE L'ANIMAC

El CCCB ha programat per les Festes de la Mercè una selecció dels millors treballs que es van poder veure en l'última edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que es fa a Lleida. Els dies 21, 22 i 24, de 12 h a 20 h, hi podreu veure les projeccions Petit Animac camina (per a grans i menuts, amb dibuixos de tot el món); Realitat 2.0 , amb curts que experimenten amb la realitat virtual, i també podreu participar en tallers d'animació gratuïts a càrrec de l'Escola d'Animació 9zeros i l'Escola de Cinema de Barcelona Ecib (ds. 21 de 17 h a 20 h i dt. 24 de 12 h a 14 h). CCCB. Montalegre, 5.

stats