Blogs 15/02/2012

El videojoc cancel·lat més esperat

3 min

La indústria dels videojocs és, com a indústria, una de les més dràstiques a l'hora de llançar a les escombraries la feina feta. La decisió d'aturar definitivament el desenvolupament d'un videojoc ve provocat per previsions de vendes que ningú sap si es compliran. Aquest és un mal endèmic que del sector que ha provocat que grans videojocs no arribin mai a les botigues.

Avui en repassaré uns quants i us diré quin és per mi el videojoc que més he esperat i que mai arribarà a cap plataforma de videojocs.

Durant els més de trenta anys de vida dels videojocs s'han cancel·lat milers de videojocs. De les cancel·lacions no se'n ha salvat ningú. Grans estudis com Lionhead i grans nissages com Sonic, Kirby, Sam & Max o Warcraft han vist com projectes interessants eren eliminats a mig desenvolupament.

Un dels últims que recordo és Project H.A.M.M.E.R. Un videojoc per a Nintendo Wii que al 2007 ens prometia convertir-se en un dels primers jocs no destinat als jugadors ocasionals. El videojoc fins i tot va arribar a tenir versió de demostració. Malauradament mai va arribar a les botigues.

I per mi quin és el videojoc cancel·lat més esperat? Wild Summer! Aquest videojoc va marcar una època per a mi. El 23 d'octubre de 2005 neixia VaDeJocs.Cat (actualment ARA VaDeJocs), el primer portal de videojocs escrit en català. Uns mesos després començàven a aparèixer les primeres notícies d'un videojoc per a PC i XBOX 360 fet a Barcelona per la jove Novarama amb Daniel Sànchez Crespo al capdavant. La idea de veure videojocs fets als Països Catalans ens va agradar molt i vam començar a seguir-li la pista.

Al cap d'uns dies en Noel Campillo i n'Oxi Ros, amics nostres i part del grup NoWayOut ensinformavenque Wild Summer! utilitzaria el seu nou disc Bipolar com a BSO del videojoc.

Així ens plantàvem al 2006 i més concretament l'E3 2006 on Oriol Castellví s'estrenaria com a corresponsal a Los Angeles. Tot passejant escoltà la música de NoWayOut i seguint-la com si fos el cant d'una sirena arribà al stand #2128 delpavellóoest. Allà va conèixer a la gent de Novarama i se'n va endur el tanga promocional que segur que d'aquí a uns anys serà una peça de col·leccionista vist l'èxit de Novarama amb d'Invizimals i qui sap si de Reality Fighters.

Wild Summer! volia ser un videojoc que ens posava a la pell d'un personatge que desitjava viure un estiu salvatge fent tot allò que és típic dels adolescents que a l'estiu se'n van a la costa: lligar, divertir-se i de tant en tant passar-se amb les copes tot i no voler-ho.

Totes aquestes coincidencies han fet que aquest sigui el videojoc cancel·lat que més he desitjat que arribés a les botigues. I per a tu quin és el videojoc cancel·lat que més has desitjat poder jugar? Comenta-ho al fòrum

stats