Blogs 15/10/2011

Fem neteja - L'hora de la simulació

3 min

El món dels simuladors és un món que cada dia sorprèn més a l’ésser humà. S’està arribant a nivells de simulació que pràcticament no tenen res d’envejar a la realitat. Ara bé, el què m’ha empès a fer tot un seguit d’articles sobre els simuladors és la gran diversitat de temàtiques de videojocs de simulació que existeixen. Avui escriuré sobre simuladors de ... Deixeu-me que abans d’anunciar de quin tipus de simuladors parlaré avui (no ho faré més) defineixi què és i què no és un simulador. Segons l'Enciclopèdia Catalana: Model material que simula un fenomen físic o que permet de reproduir el comportament de determinats dispositius, màquines o instal·lacions per tal d'estudiar-ne el comportament dinàmic o bé ensinistrar algú en el seu maneig. Segons la Wikipedia: La simulació per ordinador intenta modelitzar sistemes reals o hipotètics per ordinador de manera que el seu funcionament pot ser estudiat i podem predir el seu comportament. Un simulador és un aparell que permet la simulació d'un sistema ... (seguir llegint a la wikipedia) Quede'm-nos amb la definició de la wikipedia, que a més de definir exhaustivament què és un simulador explica fins i tot quins passos s'han de seguir per preparar-ne un. Ara doncs ja podem començar tota la sèried'articlesi parlar de simuladors de vehícles de neteja. Sopresos? Doncs hi ha diferents videojocs d'aquest estil. Els dos casos més coneguts actualment són:

Garbage Truck Simulator En aquest videojoc dirigirem una empresa de camions d'escombreries. La nostra tasca anirà des de les tasques administratives de l'empresa (contractació de personal, compra de vehícles, configuració dels mateixos, tipus de contenidors d'escombraries, recorreguts, etc.) fins a la recollida dels contenidors, tot passant per la conducció dels vehícles i el seguiment de recorreguts establerts. El videojoc és interessant en quant al repte que planteja, però té molts defectes a nivell tècnic, sobretot en temes gràfics. Cal reconèixer que la temàtica és, si més no, original. A continuació podeu veure un vídeo del videojoc en qüestió.

Street Cleaning Simulator

Si encara teniu més ganes de deixar ben enta de bruticia la vostra població, teniu l'opció d'entrenar-vos amb Street Cleaning Simulator. En aquesta ocasió l'empresa astragon ens planteja el repte de netejar els carrers d'una poblaciófictícia.

A Street Cleaning Simulator ens posarem a la pell d'un treballador d'aquest tipus de vehícles de neteja multiusos. Això vol dir que ens tocarà treballar de valent tot assolint amb èxit les diferents tasques que l'empresa ens plantegi.

El videojoc continua en la mateixa línia a nivell tècnic que Garbage Truck Simulator, tant a nivellgràficcom de simulació de físiques. Tot i això destaquen detalls com per exemple la possibilitat d'ajustar-te tots els retrovisors del vehícle i tot el control que hem de tenir en compte sobre tots els aspectes dels vehícles.

A continuació podeu veure un vídeo del videojoc en qüestió.

M'agradaria saber les xifres de vendes d'aquest tipus de simuladors, així com de la gran majoria dels que parlaré. Suposo que deuen ser força baixes, però és interessant veure que encara hi ha empreses que aposten per estils diferents que defugen dels clàssics simuladors d'esports de masses com el futbol o les curses de cotxes. Teniu ganes de veure la següent edició de "L'hora de la simulació" ? Prepareu-vos perquè vull continuar provant de sorprendre durant força temps. [Comenta al fòrum]

stats