Blogs 03/02/2011

A l'hora de jugar, ordinador o consola de joc?

2 min

Avui llegia atentament una de les notícies d'actualitat de la comunitat. Concretament la que parla sobre els requeriments mínims de Crysis 2Crysis 2 per poder gaudir-ne en un ordinador. Llegint-los m'ha vingut al cap una de les "guerres" dialèctiques més habituals entre jugadors de videojocs: "Tu de què ets? D'ordinador o de consola de joc?"

La meva vida com a videojugador ha tingut moltes etapes. Sempre he anatintercalantels ordinadors amb les consoles de joc, però ara ja fa vuit anys que m'he decidit fermament per un format, les consoles de joc.

Perquè? Com ja he comentat he passat per diferents etapes, he gaudit molt tant amb PC com amb consola de joc. Ningú que hagi viscut les èpoques dels 80-90 podrà oblidar les grans aventures gràfiques de Lucas Arts, o les grans revolucions del moment passant d'uns gràfics mediocres amb píxels de pam a resolucions de 1024 * 768. Personalment, degut a temes professionals sempre he estat relacionant-me amb ordinadors. Això ha fet que durant molt de temps hagi invertit el meu pressupost per a videojocs en el PC. Durant aquesta època n'he viscut de tots colors. Comprar videojocs no compatibles amb la gràfica, videojocs quenecessitàvemmés memòria RAM, un lector de CD de més velocitat, un processador més potent, etc. Tot plegat sempre provocava certa frustració i sobretot, una inversió constant en maquinari si volies gaudir amb uns mínims dels videojocs del moment. Parlo de mínims perquè per gaudir de màxims, encara es continuen necessitant ordinadors amb preus que es mouen al voltant dels 4.000€.

Jo he sigut dels que han defensat el PC de manera incondicional, sobretot per la meva afició als jocs de trets en primera persona on, encara a dia d'avui, jugar amb elratolít'aporta un plus de precisió i velocitat incomparable amb els controladors de videoconsola. El joc en línia va ser fins a l'aparició de XBOX un altre dels puntsnegatiusde les videoconsoles. Però ara, això ja no és una excusa per fer el canvi. Avui en dia totes les consoles de joc tenen possibilitat de joc en línia, els seus videojocs de trets en primera persona s'han adaptat perfectament als controladors i el millor de tot és que no t'has de preocupar pels requeriments del videojoc. Amb una inversió de 1.500€ (televisió HD, sistema 5.1 i videoconsola) pots gaudir durant ben bé sis o set anys de tots els videojocs al màxim de les seves possibilitats en cada plataforma.

Perquè doncs continuar amb les constants despeses en el PC? Avui en dia, l'unica aventatge que aporta el PC són els preus dels videojocs. Aquests acostumen a ser un 25% més barats respecte als mateixos per a videoconsola, però lluny d'això la inversió constant per tenir una màquina decent fan que aquest 25% quedi en res en molt poc temps.

I tu què prefereixes?

Comenta-ho al fòrum

stats