Blogs 13/06/2011

El futur de les consoles de joc de Nintendo

3 min

Ahir, 12 de juny de 2011 vaig tenir el plaer de participar al programa "Especial E3 2011" de Generació digital a Catalunya Ràdio. El programa va comptar amb la presència destacada de la Gina Tost i Albert Garcia. Presència destacada perquè eren les dues úniques persones de l'estudi que tot just acabaven d'arribar de Los Angeles on com ja us podeuimaginar,havienanat a viure l'E3 2011 en persona. Durant les dues hores de programa especial vam parlar del més important de l'E3 d'enguany i per mi una de les coses més interessants van ser les conclusions a les que vam arribar respecte al futur de Nintendo i les seves consoles de joc. Perquè cal analitzar el futur de Nintendo i les seves vídeoconsoles? Aquest any s'esperava molt de la fira de l'E3. Nintendo va començar a escalfar l'E3 a finals del mes d'abril tot anunciant que la successora de Nintendo Wii es podria veure en funcionament l'E3 d'enguany. Les alarmes van saltar a totes les redaccions i tots esperàvem gransmovimentsper part de Microsoft i Sony. A l'hora de la veritat, ni Sony ni Microsoft es van precipitar fent anuncis de noves videoconsoles i la veritat és que el què prometia ser un dels millors E3 de la història ha esdevingut un E3 i prou (que ni molt menys significa un mal E3). Nintendo ha presentat, tal com va prometre, la Nintendo Wii U, la seva nova consola de sobretaula que sortirà a la venda durant el 2012 (m'atreveixo a anunciar que serà entre els mesos d'octubre i desembre). Per tant, al 2012 tindrem quatre opcions a l'hora de comprar una consola de Nintendo:

  • dues de portàtils : Nintendo DS (amb totes les seves versions) i Nintendo 3DS
  • dues de sobretaula: Nintendo Wii i Nintendo Wii U

Veient aquestescenarimolts ens preguntem: "Què passarà amb Nintendo Wii i Nintendo DS? Es deixaran de produïr? Hi deixaran de donar suport? Les deixaran morir?" Anàliside la situació actual Ara mateix tenim tres consoles (obviant versions) de Nintendo: Consola Tipus Preu Vendes totals (milions d’unitats) Vendes abril Vendes maig Potència DS Portàtil 129 – 179,95€ 147,63 0,78 0,54 3DS Portàtil 249,95€ 2,97 1,38 0,46 El doble que Nintendo DS Wii Sobretaula 149,95€ 87,0 0,62 0,75 Lleugerament superior a Nintendo 3DS Llegint detingudament les dades veiem que:

  • Actualment Nintendo 3DS és la videoconola de Nintendo amb un preu més elevat.
  • Nintendo 3DS només ha vengut més unitats que Nintendo DS el mes d'abril. Quan va sortir a la venda.
  • El preu de Nintendo 3DS és pràcticament el doble que el de Nintendo DS i Nindendo Wii.

Davant d'aquestes dades podem extreure diferents conclusions, però crec és interessant afegir-hi una dada. Nintendo DS i Nintendo Wii han buscat ampliar el mercat fent jocs per a jugadors ocasionals i jugadors experts mentre que Nintendo 3DS aposta més per un públic més expert (si tenim en compte el seu catàleg actual de videojocs). Anàlisi de la futura situació A partir de 2012 conviuran quatre consoles de Nintendo. Si no tenim cap nova portàtil que enterri a DS o 3DS la taula quedaria de la següent manera: Consola Tipus Preu Potència DS Portàtil 129 – 179,95€ 3DS Portàtil 249,95€ El doble que Nintendo DS Wii Sobretaula 149,95€ Lleugerament superior a Nintendo 3DS Wii U Sobretaula 300,00€ (no oficial) 50% superior a PlayStation 3 / 3 vegades superior a Xbox 360 (es diu a la xarxa) Amb l'arribada de Wii U, amb preu per confirmar i especificacions tècniques per aclarir. Entraria una nova consola de Nintendo al mercat. Aquesta aniria enfocada al públic ocasional (ja que es podran aprofitar tots els perifèrics de Nintendo Wii) i al públic més expert (amb un millor servei de joc en línia, qualitat gràfica HD i sobretot jocs per a aquest públic). Conclusions Analitzades totes les dades i tenint en compte que encara no ha passat massa temps des de que Nintendo 3DS va sortir a la venda, les conclusions a les que vam arribar respecte al futur de Nintendo són: (230 milions d'usuaris entre Wii i DS) (Brain Training, Wii Sports, i sucedanis) Per tant, la nostra conclusió és clara. Tot i que fins ara Nintendo sempre havia deixat de banda les consoles de joc que quedàven antigues quan en sortia una de nova, el 2011-2012 segurament veurem un canvi per part de Nintendo ja que el què pot perdre si deixa de donar suport a DS i Wii és el què la pot salvar si les coses no funcionen amb 3DS i Wii U. Per cert, si us vau perdre l' "Especial E3" de Generació Digital sempre el podeu recuperar (primera hora, segona hora). Comenta al fòrum

stats